Flóra margarinban, csak úgy gondolkodtam, lehet sütni rántotthúst, bundáskenyeret, sültkrumplit, stb. -t, vagy inkább már zsírt vegyek ami nem olcsó?
" hófehér kemény préselt zsír"
itt melyikre gondolsz?
___
a mangalica zsirnak tudom hogy borsós az ára 700-800 ft kiloja nálunk a piacon hentesnél, ha ilyen zsirban sütök pl hust, akár csak magát a húst, panír nélkül, akár krumplit, akkor mennyi kell belőle? a lábasba kb? vagy teflon, ki miben szereti.+a mangalicát meddig lehet felhasználni első sütés után, stb?
Hófehér, kemény pl a Spáros félkilós.egyszer vettem...abból sosem lett töpörtyű:)ha dobozost veszel, és érzed, hogy nagyon kemény, nem jó jel. az ikrás sült zsír még a hűtőpultban is puha marad a dobozban.
én először a teflon serpenyőbe hús rántásnál kb 25 deka zsírt teszek, ezt olvasztom kellő forróságúra. ha egy pici prézlit beledobunk és az sistereg, akkor elég forró, mehet bele a hús. az a jó, ha ellepei a zsír.
ebbe kb két adagnyit sütök ki, ami nagyságtól függően 2x 3-4 szelet.
utána leszűröm a zsírt egy kislábasba, papírral kitörlöm a serpenyőt, és , ha van még hús ebben folytatom a sütést. ha a zsír magassága kevés, mert nyilván felvett az előző adag, akkor pótolom friss zsírral.
a húst papírtörlőre szedem, hogy a felesleges zsírt felszívja.
sült húst pedig annyi zsírban sütök, amennyit a mennyiség megkíván, általában a sülteket fokhagymázom, fűszerezem, így finom pecsenyezsír marad utána.zsíroskenyérnek nagyon finom.
pörköltek alá szintén a mennyiségtől függően először egy jó fakanálnyit olvasztok fel, majd amikor a hagyma belemegy, már látom, hogy kell-e még egy kicsi esetleg.
nem főzök zsírosan, már jó érzékkel eltalálom a mértéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!