Olyat lehet csinálni, hogy pl. este állok neki marhapörköltet főzni, és főzöm kb 2 órát, lehűtöm, hűtőbe teszem, és másnap főzöm még vagy 3 órát, és akkor frissen lesz kész amikorra kell?
Figyelt kérdés
Nem csak a frissesség miatt, hanem hogy időt nyerjek2016. szept. 16. 17:36
1/12 anonim válasza:
Semmi értelme.
Egyrészt időt biztosan nem nyersz, mert pluszban hűtögetni kell.
Másrészt a pörköltön egyáltalán nem érezni, ha nem friss, csináld meg előző nap teljesen és csak melegítsd.
2/12 anonim válasza:
Szoktam ilyet csinálni én is.
3/12 anonim válasza:
Lehet, én is szoktam így csinálni, ha kevés az időm.
4/12 anonim válasza:
Ha már nagyon késő van, és még kemény a hús, akkor én is ezt csinálom (hideg vizet engedek a mosogatóba, abban hűtöm le), és másnap folytatom, de ha van időm még este, akkor inkább készre főzöm, és készen teszem a hűtőbe. Egyáltalán nem árt meg neki, ha áll egy fél napot, sőt, kicsit összeérnek benne az ízek.
5/12 Dundinyuszi válasza:
Miért kell a marhapörköltet 5 óráig főzni? Mondok egy jó receptet inkább: A szokott módon kezdünk a pörköltnek hagymát dinsztelünk majd rá a husi (lábszár, nyak vagy hasonló minőségű része a marhának) sózzuk és pörköljük. Amikor a levét kiengedte pirospaprika, babérlevél, bors és nyakon öntjük egy üveg sörrel. Lefedve főzzük míg kész nem lesz (kb 2 óra). Az arányok 70-80 dkg hús egy üveg (fél liter) sör. Jól lepje el később nem kell sem vizet sem más folyadékot önteni rá. Próbáld ki nem fogsz csalódni.
6/12 anonim válasza:
Keress egy jó hentest aki nem végelgyengülésben elhunyt marhát árul.
2 - 2,5 óra alatt egy marhapörkölt teljesen elkészül, ha 2 óra alatt nem puhul meg, rakd kuktába egy fél órára.
Másnap csak melegíteni kell .
7/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!!!Én vörösborral készülök főzni, vizet én sem tervezek tenni bele. Én sem értem, de mindent kb kétszer annyi ideig főzök, mint ahogy írva van a receptekben (?)
2016. szept. 16. 20:37
8/12 anonim válasza:
Persze, lehet így is csinálni. A frissesség szerintem sem számít a pörinél, mert melegítve is ugyanolyan jó, de nyugodtan főzheted másnap tovább a félkész pörit. Sőt játszhatsz olyat is, hogy a sütőt beállítod nem túl magas hőfokra, és otthagyod reggelig jól lefedve. A marhapörköltet nem nagyon lehet szétfőzni.
9/12 anonim válasza:
#7: lehet hogy gyengébb a tűzhelyed, anyósomnál is ez van.
10/12 anonim válasza:
Úgy tudom, a marhát nem szabad vörösborban főzni, csak a vége előtt nem sokkal adjuk hozzá a bort, mert keményíti a rostokat, nehezebben puhul a hús. Ezért szokták például a ponty szeletet vörösboros halászlében főzni, hogy keményebb legyen, és ne essen szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!