Van egy literes üvegnyi mézem, és becukrosodott! Mit lehet tenni, hogy ismét normál állagú legyen?
Figyelt kérdés
2010. máj. 4. 12:34
1/13 anonim válasza:
Tedd a mikróba, kisebb fokozatra, nehogy az üveg elpattanjon és melegítsd fel annyira, míg újra folyós nem lesz. Én így szoktam, utána pár hétig újra folyós.
2/13 anonim válasza:
Anyu is így csinálja, mint az első, és sütit (mézes puszedlit) készít ebből a mézből :)
3/13 anonim válasza:
A mézzel nagyon óvatosan kell bánni, nehogy az értékes anyagok károsodjanak benne. Álltsd egy tál meleg vízbe (1x-2x lecserélheted alatt, ha nagyon kihűlne, mielőtt jó a méz), és várd meg amíg újra folyós nem lesz.
4/13 anonim válasza:
A meleg vízben való felmelegítés hasznosabb, mert a mikró sterilizál, s a méz "élő" eledel.
5/13 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. máj. 4. 17:06
6/13 anonim válasza:
Állítsd meleg vízbe többször. Ez egy természetes folyamat egyes virágmézeknél, a méznek semmi baja nem lett, ugyanúgy felhasználhatod mint előtte.
7/13 anonim válasza:
Melegvízbe állítás a tuti tipp! ;)
8/13 anonim válasza:
Tegyél egy összehajtogatott ujságpapirt egy lábasba, állitsd bele az üveget,engedj bele meleg vizet és tedd fel takarékon a gázra. ahogy a viz melegszik, lassan de biztosan felolvad a méz is. Többször is megismételheted, ha megint becukrosodik.
9/13 anonim válasza:
Ja igazuk van a 05-04 13:42 és társaiknak! Hagyd a mikrót!
10/13 anonim válasza:
simán felteszed a tűzhelyre persze nem üvegben hanem vmi edényben!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!