Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Becukrosodott a méz az üvegben?!

Becukrosodott a méz az üvegben?!

Figyelt kérdés

Hogyan lehet ismét feloldani?

Tegyem mikróba?


Hiába állítottam forró vízbe az üveget, nem lett jobb a helyzet..


2011. febr. 22. 17:14
 1/10 anonim ***** válasza:

Én is jártam már igy. A mosogatóba engedtem sok forró vizet és feloldódott aztán visszaszilárdult.

Szerintem a mikrót is megpróbálhatod, ha nem műanyag, és vigyázz szét ne durranjon az üveg :)

De én tennék még egy próbát a forró vízzel a helyedben :)

2011. febr. 22. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

nem 2 perc forró viztől jön helyre


de semmi bajod nem leesz ha becukrosodottan eszed,ugyanolyan finom

2011. febr. 22. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
mikróba is teheted, de alacsony fokozatra és kevergesd, mert hamar átforrósodik egy része és elpattan az üveg emiatt
2011. febr. 22. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 Bányai Károly ***** válasza:
77%

Ikrásodásnak nevezik. Ha kiolvasztod, akkor is újra megtörténik. DE a mézet nem érdemes felmelegíteni. Sok olyan anyag van benne, ami miatt egészségesnek nevezzük. Immunerősítők, etc. etc. Ezek tönkremennek, ha felmelegíted.

Szóval mézízű cukros izé lesz belőle, de nem méz!!

2011. febr. 22. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Az utolsónál a pont!

A mézből kb. 60 fokon teljesen kihal mindenféle értékes anyag. Mérsékelten meleg vízbe lehet tenni, ha meg akarod őrizni a tápanyagértékét.


Ha ez mind nem szempont, csak az, hogy folyékony legyen, akkor nyugodtan mikrózd, vagy tedd fel a tűzhelyre és jól melegítsd át.

2011. febr. 22. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Tinker Bell ***** válasza:
88%

Elárulok nektek egy óriási titkot!

Az, hogy kristályos a méz, csak a minőségét igazolja! Valószínűleg sikerült eredeti mézet venned és nem olyan szennyet amit általában a boltban árulnak!


Szóval nemhogy ugyanolyan ízű, mint a sima méz, hanem ez MÉZ!


Sajnos ezt csak azok tudják akik láttak már igazi mézet.

De most már tudjátok ti is! =o)


Ja és tényleg nem érdemes sokáig melegíteni, a fent említettek miatt!

2011. febr. 22. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Utolsónak igaza van.

Én mindig azt hittem, hogy a "gagyi" méz kristályosodik, amíg méhészmester barátom fel nem világosított az ellenkezőjéről.

2011. febr. 22. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Tinker Bell ***** válasza:
85%

=o)


Ez azért elég vicces, hogy pont egy olyan hozzászólót pontoztok le, akinek a családjában évtizedek óta házi méz készül!

2011. febr. 22. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez így nem igaz. Pl: az akác méz az egyik legdrágább méz és mégis akár évekig nem kristályosodik be. Attól még az akác méz is igazi méz, sőt... A hársfa méz sztem az első legdrágább méz az akác meg a második.
2011. febr. 24. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Ha csak evésre kell ugyanolyan finom:)Én még jobban is szeretem(fogalmam sincs miért)

2011. febr. 26. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!