Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet eltenni télire a...

Hogyan lehet eltenni télire a savanyúságot, hogy ne puhuljon meg az üvegben?

Figyelt kérdés
2009. dec. 9. 19:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogyan teszed, és mi lehet az oka annak, hogy elpuhul a savanyúságod, az enyémmel még sosem történt meg, pedig az utóbbi időben már nem is üvegbe rakom, hanem kis műanyag hordóba.

A receptem:

2 lit. ecet (9%),

0,25 kg cukor,

0,125 kg só,

4 lit. viz,

és minden 10 kg megtisztitott zöldségfélére 1 csomag tartósitószer.

Ehhez lehet adni fűszerként szemes fekete borsot, babér levelet, koriander magot, torma gyökeret, vagy szárat, és hallottam még, hogy friss szöllő hajtást is tesznek a savanyúságba.

Meg kell tisztitani a zöldségféléket, berakni az üvegbe, vagy amibe szeretnéd, a recept alapján el kell késziteni a levet és ráönteni. Lezárni, hűvös helyen tárolni.

Az idei savanyúságunk 10 kg csemegeuborka, 15 kg karfiol, 5 kg sárgarépa (7-8 cm hosszú egyenletes csikokra szelve), és 5 kg gyöngyhagyma keveréke. Ropogós, szemre is gyönyörű, és vészesen fogy!

2009. dec. 9. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
hidegen kell eltenni, nem szabad felforralni,nagy edényben, letakarva, mint a befőtteket régen így csinálta anyukám is és nem voltak finomak a savanyúságok :S
2009. dec. 9. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!