Hogyan lehet eltenni télire a savanyúságot, hogy ne puhuljon meg az üvegben?
Nem tudom hogyan teszed, és mi lehet az oka annak, hogy elpuhul a savanyúságod, az enyémmel még sosem történt meg, pedig az utóbbi időben már nem is üvegbe rakom, hanem kis műanyag hordóba.
A receptem:
2 lit. ecet (9%),
0,25 kg cukor,
0,125 kg só,
4 lit. viz,
és minden 10 kg megtisztitott zöldségfélére 1 csomag tartósitószer.
Ehhez lehet adni fűszerként szemes fekete borsot, babér levelet, koriander magot, torma gyökeret, vagy szárat, és hallottam még, hogy friss szöllő hajtást is tesznek a savanyúságba.
Meg kell tisztitani a zöldségféléket, berakni az üvegbe, vagy amibe szeretnéd, a recept alapján el kell késziteni a levet és ráönteni. Lezárni, hűvös helyen tárolni.
Az idei savanyúságunk 10 kg csemegeuborka, 15 kg karfiol, 5 kg sárgarépa (7-8 cm hosszú egyenletes csikokra szelve), és 5 kg gyöngyhagyma keveréke. Ropogós, szemre is gyönyörű, és vészesen fogy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!