Mi a különbség a tészták állaga között?
Milyen lesz, amikor
1. a vajat hidegen morzsoljuk a liszthez
2. olvasztva adjuk a liszthez
3. habosra keverjük a cukorral?
1. Amikor hidegen morzsolod hozzá, vagyis nem hűtőhidegen, hanem szobahőmérsékleten, akkor vajas tésztát tudsz sütni belőle, pl linzer-isler-féle. Ezek pár nap múlva tök omlósak lesznek,
2. HA folyik, olvadt, akkor azt pl muffinhoz, keverős hígabb tésztához való, amit kicsit tovább sütsz, mint az elsőt. Ez inkább piskóta-tészta-jellegű, de nem oylan ruganyos, hanem morzsálódós.(ehhez egyéb folyadék is kell, tej víz stb.)
3. habosra keverve cukorral úgy tudom, krém lesz belőle, amit meg a már kész süteménytésztába kenik(vagy rá). Nem tudok olyan receptet, ahova a sülendő tésztába habosra kell keverni a vajat, de persze attól még lehet..
nem vagyok cukrász, de már sütöttem dolgokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!