Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a különbség a tészták...

Mi a különbség a tészták állaga között?

Figyelt kérdés

Milyen lesz, amikor

1. a vajat hidegen morzsoljuk a liszthez

2. olvasztva adjuk a liszthez

3. habosra keverjük a cukorral?


2010. máj. 2. 21:22
 1/3 anonim ***** válasza:

1. Amikor hidegen morzsolod hozzá, vagyis nem hűtőhidegen, hanem szobahőmérsékleten, akkor vajas tésztát tudsz sütni belőle, pl linzer-isler-féle. Ezek pár nap múlva tök omlósak lesznek,

2. HA folyik, olvadt, akkor azt pl muffinhoz, keverős hígabb tésztához való, amit kicsit tovább sütsz, mint az elsőt. Ez inkább piskóta-tészta-jellegű, de nem oylan ruganyos, hanem morzsálódós.(ehhez egyéb folyadék is kell, tej víz stb.)


3. habosra keverve cukorral úgy tudom, krém lesz belőle, amit meg a már kész süteménytésztába kenik(vagy rá). Nem tudok olyan receptet, ahova a sülendő tésztába habosra kell keverni a vajat, de persze attól még lehet..

nem vagyok cukrász, de már sütöttem dolgokat :)

2010. máj. 2. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
1.-hez még: ez nyersen gyúrni való keményebb tészta, a 2. folyik,a 3.meg...?
2010. máj. 2. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a részletes választ. több keksz receptnél is olvastam, hogy a vajat ki kell keverni a cukorral és úgy hozzáadni a többi alapanyaghoz.
2010. máj. 2. 21:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!