Tyúkzsír jó?
Igen, jó. Csak baromi drága. Pont amiatt, amit az első válaszoló írt.
Szóval, ha van tyúkod, és ezáltal tyúkzsírod, ki ne dobd!
Ha "keletkezik" nálad tyúkzsír, tedd a hütöbe, levesekhez - ezen párolni a zöldségeket hozzá - igen jó, ezzel lehet "helyettesíteni" a leveskockát.
Ugyanis az aromaanyagok a zsírban oldódnak, ezért a tyúkzsírnak tyúk-íze van és az ezzel készített ételnek is lesz.
Persze lehet sok más helyen is használni - pl. fözelékekhez, serpenyöben sütött csirke/pulyamellhez, stb. kimondottan jó aromája lesz töle.
Első vagyok, köszi a lepontozást!
Inkább ne is válaszoltam volna!
Mindenre jó, ahhoz, amit zsírban lehet sütni, de levesek, főzelékek berántásokhoz is tökéletes.
Persze vegáknak/vegánoknak, mint állati eredetű zsiradék, nyilván alkalmatlan mindenre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!