Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha húst szeleteltek vágódeszká...

Ha húst szeleteltek vágódeszkán és utána elmossátok szivacsos dörzsivel, mit csináltok a dörzsivel? Kidobjátok?

Figyelt kérdés
Már baromira unom, hogy mindig előveszek új dörzsit és amikor elmosom a vágódeszkát vele, tiszta hús lesz, mehet a kukába. Hogy lehet ezt a tisztítást higiénikusan megcsinálni?

ma 15:25
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Hát figyelj,ez miatt nem dobom ki mindennap a szivacsot,hónap végén az egy szemmel látható összeg mivel mindennap főzök

Jól kiöblítem aztán fél perc a mikróban és ennyi.

ma 15:29
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Dehogy dobom el, csak kinyomkodom és kész. De áruld már el, mi az a sok húscafat-mócsing maradék a vágódeszkán, amitől "tiszta hús" lesz az a dörzsi? Rendes, sima felületű deszka, éles kés és semmi nem lesz rajta, ha mégis azt mosogatás előtt két mozdulattal lekaparod egy késsel.
ma 16:26
 3/10 anonim ***** válasza:
27%
hypo
ma 16:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Nem azért jöttem, hogy kötekedjünk. :) Nem én vágom a húst, hanem egy családtagom és nyilván nem 10 cm vastagon lesz a dörzsin hús, de akad egy-két kisebb darabka. Aztán a deszkát én szoktam elmosni.

A mikrót kipróbálom, ill. újra kipróbálom. Köszi a tippet még egyszer.

ma 16:29
 5/10 Metionin ***** válasza:
90%
Én először a darabkákat (minimális de van) a késsel a kukába kaparom, aztán leforrázom a deszkát, majd simán elmosom a szivaccsal.
ma 17:18
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

1. A szivacsot használat után ki kell mosni a konyhai mosogatószerrel, és utána már nem büdösödik be.

2. A mikrózás teljesen értelmetlen, mert a szivacs fél nap alatt magáról is megszárad, vagy pedig átöblítődik az új használattól.

3. Az itt említett hipó a legnagyobb baromság, mert az úgy a poliuretán-habot, mint az ember kezén a bőrt kinyírja. Ha gumikesztyűt használsz, azt is gyorsan tönkreteszi.

ma 17:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mosogatószer és átöblítés
ma 18:19
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
Egy huszárvágással megoldottam ezt a problémát..Egyszerűen egy lapostányérra helyezve szabdalom össze a nyers húst.Aztán arról a végén egy papírtörlővel letörlöm,felitatom a húslevet..Azt meg eldobom.Az elmosást is szintén egy papírtörlővel meg némi mosószerrel oldom meg.És kész.
ma 18:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Az nem jutott eszembe, hogy késsel lekaparjam a deszkát. :) Ezentúl ez lesz.
ma 18:54
 10/10 anonim ***** válasza:
83%
Üveg vágódeszkám van. Először leöblítem vízzel. Se a deszkán, se a szivacson nem marad húsdarab.
ma 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!