Kemény habot csak zselatinnal lehet készíteni? Pl. moussok?
Nem, egy csomó más zselésítő anyag is van. Igazi kemény zselét ugyan mással nekem még nem sikerült (de nem is próbáltam végig mindent), de ha csak zselésen sűríteni kell, akkor ott van pl. a konjacliszt (rém pici kell belőle, egyszer kiszámoltam, a zselatinnál talán picit olcsóbb és sokkal kényelmesebb), az útifűmaghéjat (az szerintem drága és fura ízű édességben, de ez ízlés dolga)...
Strabak, agar-agar, ezeket nem annyira ismerem.
Szia. Zselatinpor a legjobb. A zselatinfix nevű Dr.Oetker pl.
Nekem minden zselésítés nélkül ha tortába teszem szétfolyik sajnos
A tojáshab főzéssel, gőzöléssel keménnyé válik, pl. madártejhez tejben kell felfőzni.
A tejszínhab csak adalékanyogakkal keményíthető.
A mousse-ba pont nem kell semmiféle zselésítő anyag, az alapja a tojásfehérje. Ezt kell kemény habbá verni egy csipet sóval, és beleforgatni a többi, előkészített anyagba, vagy fokozatosan hozzákeverni az ízesítőket.
Tejszínhab állagát habfixálóval lehet javítani, ennek a fő összetevője a keményítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!