Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zabkekszet szeretnék készíteni...

Zabkekszet szeretnék készíteni, sütőpor kell bele?

Figyelt kérdés
Ez lenne az első sütim. Illetve annyit szeretnék kérdezni még, hogy a sütőpor miből áll, mit tartalmaz? Fontos lenne, hogy egészségeset süssek. :)
2016. nov. 7. 15:15
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Miért gondolod, hogy a zabkeksz egészséges? Csupán divatos .A sütőporról még nem találták ki, hogy nem egészséges.
2016. nov. 7. 15:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Mert csupa jot olvastam rola, de ott a pont, nem tudni 1-2 ev mulva mi lesz a trendi ill. mirol talaljak ki, hogy egeszseges es forditva! :D
2016. nov. 7. 15:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kanál sütőpor kell kb egy tepsite való zabkekszbe vagy zabos sütibe. A sütőpor különböző kémiai anyagokból áll pl szódabikarbóna van benne. Semmi bajod nem lesz tőle.

A zab pedig tényleg jóval egészségesebb a finomított fehér lisztnél.

2016. nov. 7. 18:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Egy egész kicsi kell csak bele, és nem egészségtelen ilyen apró mennyiségekben, nyugi :)
2016. nov. 7. 18:32
 5/9 anonim ***** válasza:
18%
Azért ez receptfüggő is, egyes kekszek jók sütőpor nélkül is. De a zabkekszek többségéből kinézem, hogy kell bele. Bizonytalanság esetén én teszek, mivel ártani nekem nem árt. Pontosabban szódabikarbónát használok almaecettel. A kémiájához nem értek, de nekem mindegy s hátha igaz, hogy ez az egészségesebb módszer. A túlzott mennyiség így is kiérződik, nagyon keveset használok, akárcsak anno sütőporból (tized-, huszadannyit használtam, mint amit sok recept írt, kicsit többnek már rossz íze volt, nem értem, a receptírónál ez hogy van...).
2016. nov. 7. 18:34
 6/9 anonim ***** válasza:
18%

#1: De, amilyen blogokról én recepteket szedek, ott egyetértés van abban, hogy egészségtelen a sütőpor.

A zab pedig sokkal jobb összetételű, mint a búza. Persze van, akinek egészségtelen, nekem sem célszerű több dekát megenni egyszerre, mert szénhidrátbomba és csak éhes leszek tőle. Attól még hasznos, olcsó elem a konyhában, másnak pedig áldás is tud lenni, nagy rajongói vannak, sokoldalú nagyon.

2016. nov. 7. 18:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :) akkor szódabikarbónát teszek bele valószínű, amúgy csak erről az egyszerű kis receptről van szó:

[link]

De azóta találtam olyat is, ahol nem írják se a sutoport, se a szódabikarbónát. :)

2016. nov. 7. 20:27
 8/9 Noblesse Oblige ***** válasza:

ez egy lapos verzió úgyhogy felesleges bele.

Abba szoktak rakni amit pufira csinálnak, pl az amcsi "cookie"knál. Ott van értelme.

2016. nov. 8. 22:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2016. nov. 9. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!