Őrölt paprikát hogyan kell készíteni?
Figyelt kérdés
Van egy nagyadag érett száraz füszerpaprikám. Darálás előtt a magházat és a magokat el kell távolítani? vagy az egész egyszerre darálható?#öröltpaprika
2016. nov. 7. 14:00
1/6 anonim válasza:
Nagyüzemben nem szedik ki a magot, de kistermelő, aki ad valamit a munkájára, az kiszedi.Szebb lesz a színe, nem olyan téglapor színű, és finomabb az íze.
De ha csak saját részre való mennyiség van, javaslom, hogy próbáld ki a füstölt paprikát...méregdrágán lehet ugyan venni, de ha van alapanyag, akkor miért ne készítenél egy kis különlegességet.
2/6 anonim válasza:
NE füstöld, mert attól minden étel füstízű lesz. Vedd ki a csumáját és a magokat, és ha teljesen száraz, akkor őröld meg.
3/6 anonim válasza:
A teljesen érett sötétpiros/bordó csöves fűszerpaprikát csontrszárazra kell szárítani.Némi magot is kell beledarálni, mert a paprikaolaj adja meg a színét, az pedig a magban van. Kis háztartásban a durvára tört paprikát sima kávédarálón is porrá lehet őrölni (persze csak erre használandóval ).
Ma már a termelők is a paprikamalomban őröltetik meg a paprikájukat.
5/6 anonim válasza:
A magot nem kell eltávolítani, az kell az őrleménybe, ez fogja színesebbé tenni az őrleményt, ahogy már írta az előzőekben. Alapól úgy gondolnánk, hogy a világos sárga fakítja a pirosat, itt nem így működik - mondjuk ez a kivételek közzé tartozik. A szárat kell kivenni /a zöld megszáradt rész/. A fűszerpaprika fajta van hatással a színre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!