Holnap pörköltöt szeretnék készíteni majdnem 7 hónapos babámnak csirkemellből. Hagymát paradicsomot már kapott ételben, paprikát még ugyan nem, de azzal se hiszem hogy gond lesz, tehetek e bele viszont picike pirospaprikát neki?
Minden ismerősömnek,aki korán fűszerezte a gyereke ételét és nagyon fűszeresen eteti a gyerekét,a gyerek gyomorérzékeny lett.A legjobban fűszerező barátnőm 17 éves lányát most műtötték gyomorfekéllyel.De nem érti meg,hogy ettől ettől lett.Én a főztjét meg sem bírom enni,annyira agyon van fűszerezve.
Van a Csecsemők szakácskönyve című nagyon jó kis könyv,én mikor az enyém 7 hónapos volt,abból főztem.Hozzá lehet jutni,én is antikváriumban vettem meg és láttam azóta is.
Nem akarok bunkó lenne, de gondolom nagyon örülsz neki, hogy elsö hónapokban sikerült szoptatnod, és csak anyatejet kapott.
Tudod miért fontos a szoptatás vagy csak azért szoptattad mert mindenki azt mondja, hogy kell? Ha tudod miért akkor tudatosan azt akartad, hogy olyan természetes táplálékot kapjon amit a gyomra könnyen lebont és felszívodik. Ami kíméli a gyomrát, ami természetes.
Miért rontod ezt el? Miért nem lehet néhány hónapot várni ezekkel az ételekkel? A gyomor születéskor még semmilyen lebontó baktériumot nem tartalmaz, így minden egyes ételhez a gyomornak hozzá kell szoknia, megfelelö nyálkahártyának baktérium florának ki kell alakulnia. Ennyi idösen rengeteg dolog kezdthet kialakulni a nem megfelelö táplálkozástól. Pl alergia vagy akár komolyabb gyomor, bél problémák már most elkezdhetnek kialakulni. Az nem azt jelnti, hogy rögtön véreset hány, de ez már a kezdet lehet egy hosszú folyamatnak aminek a végén pl 30 évesen gyomorfekélyt kap. Ès ennek az alapjait már bébi korban lelelhte rakni.
Èn nem eröltettem ezeket a dolgokat. Egyszeröen 1 éves korig csak baba ételt föztem. 1 éves kor felett pedig elkezdtem keverni a bébiételt és a mienket, és így kb 1,5 éves korra mindent ettek amit mi.
Habár én eleve pörköltet sem nagyon fözök vagy akkor is elég kevés füszerrel, meg olajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!