Ír valaki jó receptet sertés rekeszizomból?
A képen tényleg marha van, de a sertés is ugyanigy néz ki.
A recept:
töggingi kronfleisch (a rekeszizom elég furcsán hangzik nekem) vörösborban
800 g Kronfleisch = rekeszizom
1 teáskanál olaj (napraforgó)
1 tk vaj
A mártáshoz:
5 hagyma
50 g vaj
1,5 dl vörösbor
só, bors
A karikára vágott hagymákat a vajban 5 percig üvegesre pároljuk, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk.
A húst 1 órával afözés kezdete elött szobahömérsékleten tartjuk.
Egy vastag fenekü edényben a vajat és olajat felforrósitjuk, a húst mindkét oldalán 5-5 percig piritjuk, sóval, borssal izesitjuk és 5 percig lezárt fedövel pihentetjük.
A mártásban felforrósitjuk, feldaraboljuk és azonnal fogyasztjuk.
Egy másik recepet:
Kronfleisch bajorországból
1 kg Kronfleisch1 liter húsleves
1 cs. leveszöldség
1 cs. schnittling
só, bors
1/2 tormagyökér
A húsról a hártyákat leszedjük, a forró levesben az apróra vágott zöldségekkel együtt 15-20 percig abáljuk. (A húsnak belül még rózsaszinnek kell maradnia)
Felszeleteljük, fatányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk és 1/2 merökanál levessel leöntjük.
Frissen reszelt tormával és rozskenyérrel a legfinomabb.
köszönön, nekem fel van aprítva, úgy kaptam
üdv mindenkinek, ma megcsin:)
Nem akarok okoskodni, de ezt a szakmában mintha koronahúsnak hívnák, és a lecsókolbász, debreceni, olasz, ilyesmi mozaikbetétjének használják fel.
De hátha jár erre egy húsfeldolgozó :)
Na ha még aktuális segítek. A tesóm könyvéből másolom ide.
zsigerek, koronahús(rekeszizom) szívcsap, vértől szennyezett részek és testüregi faggyú nélkül, külső felületi faggyúval - ezek a húsfeldolgozás melléktermékei.
Ezek kerülnek, a virsli, párizsi, ilyesmibe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!