Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ír valaki jó receptet sertés...

Ír valaki jó receptet sertés rekeszizomból?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 28. 15:43
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
nem tudom, hentesnyelven mi ez, de az tuti, hogy meg lehet főzni. Viszont a fehér rész tuti rágós, mint a nyavalya szóval inkább valami levesféle lenne a tippem.
2010. ápr. 28. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/30 anonim ***** válasza:
ja engem érdekelne a recept :)
2010. ápr. 28. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/30 anonim ***** válasza:
a képen egyébként marhahús van
2010. ápr. 28. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/30 anonim ***** válasza:

A képen tényleg marha van, de a sertés is ugyanigy néz ki.


A recept:


töggingi kronfleisch (a rekeszizom elég furcsán hangzik nekem) vörösborban


800 g Kronfleisch = rekeszizom

1 teáskanál olaj (napraforgó)

1 tk vaj


A mártáshoz:

5 hagyma

50 g vaj

1,5 dl vörösbor

só, bors


A karikára vágott hagymákat a vajban 5 percig üvegesre pároljuk, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk.


A húst 1 órával afözés kezdete elött szobahömérsékleten tartjuk.

Egy vastag fenekü edényben a vajat és olajat felforrósitjuk, a húst mindkét oldalán 5-5 percig piritjuk, sóval, borssal izesitjuk és 5 percig lezárt fedövel pihentetjük.

A mártásban felforrósitjuk, feldaraboljuk és azonnal fogyasztjuk.



Egy másik recepet:


Kronfleisch bajorországból


1 kg Kronfleisch1 liter húsleves

1 cs. leveszöldség

1 cs. schnittling

só, bors


1/2 tormagyökér


A húsról a hártyákat leszedjük, a forró levesben az apróra vágott zöldségekkel együtt 15-20 percig abáljuk. (A húsnak belül még rózsaszinnek kell maradnia)

Felszeleteljük, fatányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk és 1/2 merökanál levessel leöntjük.


Frissen reszelt tormával és rozskenyérrel a legfinomabb.

2010. ápr. 28. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/30 anonim ***** válasza:
jól hangzik :) bár nem láttam még ilyet hentesnél, viszont szép darab húsi van a képen, kár lenne kidobni
2010. ápr. 28. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/30 A kérdező kommentje:

köszönön, nekem fel van aprítva, úgy kaptam

üdv mindenkinek, ma megcsin:)

2010. ápr. 29. 12:13
 27/30 anonim ***** válasza:

Nem akarok okoskodni, de ezt a szakmában mintha koronahúsnak hívnák, és a lecsókolbász, debreceni, olasz, ilyesmi mozaikbetétjének használják fel.

De hátha jár erre egy húsfeldolgozó :)

2010. ápr. 29. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/30 A kérdező kommentje:
foggalmam sincs hogyhívják:D
2010. ápr. 29. 13:45
 29/30 anonim ***** válasza:
ma 13:15-ös: igazad lehet a koronahússal, a német neve is ezt jelenti leforditva (én irtam be a recepteket), de mßeg nem hallottam igy magyarul.
2010. ápr. 29. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/30 anonim ***** válasza:

Na ha még aktuális segítek. A tesóm könyvéből másolom ide.

zsigerek, koronahús(rekeszizom) szívcsap, vértől szennyezett részek és testüregi faggyú nélkül, külső felületi faggyúval - ezek a húsfeldolgozás melléktermékei.

Ezek kerülnek, a virsli, párizsi, ilyesmibe...

2010. ápr. 30. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!