Hogy főzzem a tojást, hogy a tojáshéj könnyen elváljon?
Figyelt kérdés
Hideg vízben teszem oda főni, forràstól szàmítva kb 8-10 percig főzöm, majd hideg vízzel leöblítem és pucolom. Mégis pucolàsnàl nem vàlik el szépen a héja, hanem itt ott teljesen hozzàtapad és a fehérjéből is lekapkod darabokat. Nem lesz olyan szép sima, mint kellene. Mit csinàlok rosszul?2016. nov. 3. 13:48
1/6 anonim válasza:
Ütögesd körbe finoman, utána próbáld.
2/6 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy felforralom a vizet, és abba teszem bele a tojásokat.
3/6 A kérdező kommentje:
Első! Màrmint azelőtt ütögessem meg, hogy hideg vìzzel lehűtöm? Mert pucolni eleve ütögetve pucolom, de màr lehűtés utàn.
Kipróbàlom azt is majd, hogy forràsban lévő vízbe teszem a tojàst. Csak otthon nem úgy làttam, anyànak mégsem lesz csúnya. De tőle nem tudom megkérdezni mit csinàl màskét.
2016. nov. 3. 14:18
5/6 anonim válasza:
Friss tojás legyen, és hirtelen hűtsd le.
Nekem mindig a sokat tárolt tojásoknál lép fel ez a probléma, vagy ha sokat szöszölök a hűtésével.
6/6 anonim válasza:
Összességében minden meg van: friss tojás, forró sós vízben, gyors lehűtés hideg vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!