Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan pucolják meg a fokhagym...

Hogyan pucolják meg a fokhagymát gépileg? Nagyüzemben? Hogy lehet könnyen eltávolítani a héját?

Figyelt kérdés

2015. okt. 14. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Jó kérdés, már én is gondolkodtam rajta. Szerintem valamilyen gőzöléssel.
2015. okt. 14. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszeru, fogy egy kb 10 centis biciklibelso gumit, beleteszed a fokhagymagerezdeket, es tenyérrel az asztalon vegiggorgeted egy párszor, enyhe nyomással. Par pillanat alatt leszedi a héját, utana mar csak a veget kell levágni, ahonnan a gyokerei jonnek ki. De egyebkent nemrég valamelyik boltban lattan ilyet, de az szilikonbol volt, meg szines is volt, de fokhagyma hamozo henger volt a neve, vagy valami ilyesmi
2015. okt. 15. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Valahol azt olvastam, hogy az illető kistányérra rakja a fokhagymát, és egy percre bedugja a mikróba, a héja mintha zavarnák lefelé, úgy jön le róla
2015. okt. 15. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Terra Mater válasza:
Áztasd be vízbe 10 percre. A héja alá beszivárog a víz.
2015. okt. 18. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A 80-as években bejáratos voltam a kórház konyhájára is. Ott láttam, úgy csinálták, mint a krumplipucolást. Belerakták egy forgó dobba, és az egymáshoz ütődő-dörzsölődő gerezdek leszedték egymásról a héjat.

Lehet, hogy ma már másképp megy?

2015. okt. 18. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
2015. okt. 19. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Bordás Béla válasza:
100%
Régebben valamelyik ismerősömtől kaptam email-ben egy videót. Abban azt láttam, hogy a hölgy kezébe vesz egy kb. 20 cm átmérőjű vékonyfalú és egy kis szegéllyel rendelkező fémtálat, beleteszi a foghagyma gerezdeket, majd egy ugyanolyan kinézetű és méretű tálat ráborít az alsó tálra, összefogja őket a szélüknél és jól összerázza. Ezután a „dobszóló” után leveszi a felső tálat az alsóról és a héjjak közül kiveszi a megtisztított foghagyma gerezdeket. Én is kipróbáltam, amikor kolbászt készítettem, és a 30 kg húshoz szükséges kb. 30 dekagrammnyit így pucoltam meg. Szóval működik! Legalább is ha nem túl öreg a foghagyma és nincs nagyon rászáradva a héja.
2015. okt. 19. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!