Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy főzzem a keménytojást...

Hogy főzzem a keménytojást hogy könnyen lehessen pucolni?

Figyelt kérdés
Néha olyan könnyen lejön, máskor percekig szenvedek vele...
2014. márc. 7. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem a sós víz vált be abba főzöm. de ha megfött akkor jó sok hídeg vízet engedek rá .és mindegyiket kicsit megtöröm nem kezdem el rögtön megpucolni ,4-5 percre így hagyom a vízbe. útána már szépen könnyem lejön .

Egy étteremben tanultam.

De ha posirozott tojást csinálsz akkor nincs ilyen gond.

2014. márc. 7. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy milyen friss a tojás.A régebbit könnyebben lehet pucolni. Valóban sót kell tenni a vízbe, és hagyni kihülni hideg vízbe teljesen.
2014. márc. 7. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 acelsziv ***** válasza:
számít a héj vastagsága is. Egy papírvékony héjú tojást nehéz megpucolni.
2014. márc. 7. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. márc. 7. 17:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!