Az őrölt babérlevél azért őrölt, hogy meg lehessen enni? Mi a helyzet az őrölt köménnyel?
minden fűszert meg lehet enni ha valami káros hatásuk lenne nem raknánk bele az ételbe. az egész babérlevelet is meg lehet enni csak nem a legjobb az íze.
szárított koriandert ugyanott lehet venni ahol a többi fűszert, áruházak fűszerpolcain szokott lenni.
Én még életemben nem láttam őrölt babérlevelet.
Őrölt köményt használok, de nem tudom, mi vele a helyzet. Milyen vonatkozásban kellene helyzetnek lennie?
Ja, akkor már értem a "helyzetet". Vannak olyan ételek, fűszerek, amelyek ízét igen, állagát sokan nem kedvelik.
Ilyen pl. a köménymag is. Sok ételbe szükséges az íze miatt. Pl. rántott leves,dinsztelt káposzta. Viszont abból már nem lehet leszűrni, mint a szemes borsot a húslevesből. Én utálnám, ha a fogam alatt ropogna, vagy köpködnöm kellene. Ezért őrölve teszem az ételbe.Van, aki kedveli rágcsálni, az egészben használja.
A legtöbb általam ismert fűszer kapható őrölt és darabos formában is. Étel-függő, melyiket választja az ember. Pl. az őrölt fahéj tejbegrízre, mézes sütibe őrölt formában, de forralt borba egészben kerül.
Hú a köménynek az ízét én nagyon szeretem, és tényleg vannak olyan kaják amibe csak őrölt formájában "szabad" tenni mert máskülönben undorítóan nézne ki az étel /mintha tele lenne egér kakival/
bocs hogy így írtam, de életem legelső paradicsomos káposztája tényleg úgy nézett ki.:-)
Azóta én szinte nem is használok egész köményt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!