Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az őrölt babérlevél azért...

Az őrölt babérlevél azért őrölt, hogy meg lehessen enni? Mi a helyzet az őrölt köménnyel?

Figyelt kérdés
Nem tudjátok valaki hol lehet koriandert venni? (Szárítottat.)
2010. márc. 17. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

minden fűszert meg lehet enni ha valami káros hatásuk lenne nem raknánk bele az ételbe. az egész babérlevelet is meg lehet enni csak nem a legjobb az íze.

szárított koriandert ugyanott lehet venni ahol a többi fűszert, áruházak fűszerpolcain szokott lenni.

2010. márc. 17. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Én még életemben nem láttam őrölt babérlevelet.

Őrölt köményt használok, de nem tudom, mi vele a helyzet. Milyen vonatkozásban kellene helyzetnek lennie?

2010. márc. 17. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
A "helyzet" az előző kérdéshez kapcsolódott. Vagyis: vajon miért árulják őrölve is a köményt? Hogy ehetőbb legyen vagy ilyesmi?
2010. márc. 17. 20:18
 4/6 anonim ***** válasza:
a ömény egy jó példa. ha szétrágsz egy egész köményt pl, ami a sült húson van az erőteljes íze miatt sokaknak nem ízlik(viszont muszáj rá tenni hogy a husi finom legyen), viszont őrölve ez a kockázat nem áll fenn
2010. márc. 17. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ja, akkor már értem a "helyzetet". Vannak olyan ételek, fűszerek, amelyek ízét igen, állagát sokan nem kedvelik.

Ilyen pl. a köménymag is. Sok ételbe szükséges az íze miatt. Pl. rántott leves,dinsztelt káposzta. Viszont abból már nem lehet leszűrni, mint a szemes borsot a húslevesből. Én utálnám, ha a fogam alatt ropogna, vagy köpködnöm kellene. Ezért őrölve teszem az ételbe.Van, aki kedveli rágcsálni, az egészben használja.

A legtöbb általam ismert fűszer kapható őrölt és darabos formában is. Étel-függő, melyiket választja az ember. Pl. az őrölt fahéj tejbegrízre, mézes sütibe őrölt formában, de forralt borba egészben kerül.

2010. márc. 18. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Hú a köménynek az ízét én nagyon szeretem, és tényleg vannak olyan kaják amibe csak őrölt formájában "szabad" tenni mert máskülönben undorítóan nézne ki az étel /mintha tele lenne egér kakival/

bocs hogy így írtam, de életem legelső paradicsomos káposztája tényleg úgy nézett ki.:-)

Azóta én szinte nem is használok egész köményt.

2010. márc. 26. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!