Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy olvasszam meg a csokit h...

Hogy olvasszam meg a csokit h ne keményedjen meg és lehessen szépen szeletelni a sütit?

Figyelt kérdés
2013. dec. 29. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
fogsz egy nagyobb edényt, forralsz benne vizet, aztán abba teszel egy kisebb edényt és belekockázod a csokit és meg fog olvadni szépen a víz melegétől :)
2013. dec. 29. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
Ahogy az első írja. Arra vigyázz, hogy víz ne kerüljön bele. Amikor ráteszed a sütire, még melegen jelöld be a vágások helyet. Ha megdermed, akkor már nem lehet szépen szeletelni.
2013. dec. 29. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Béla211 ***** válasza:
100%
Nem árt ha teszel hozzá egy kevés olajat úgy könnyeben kezelhető. ja és a fehér csokiból csinálod a mázad vágd apróra és csak a gőz föléted úgy hogy éppen hogy csak melegítse a csokit mert ha túl melegíted a fehér csokit akkor kikristályosodik és nem lesz folyékony.
2013. dec. 30. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Fél deci tejszint melegíts fel és ebbe kevergesd el a csokit, kend meg vele a sütit és tedd hűtőbe, kissé megszilárdul, de nem annyira, hogy ne tudd szeletelni, én mindig így szoktam.
2013. dec. 30. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Anikó44 válasza:
Mikróban kb. 1 perc 10 dkg csoki + 1 evőkanálnyi margarin. Kiveszem és kenő "tollal" felkenem a sütire.Ha mégis kemény a máz:Egy csupor forró vízbe mártogatott éles késsel szeletelem fel.
2014. jan. 2. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

melegítsd fel a kést. forró vízbe mártod, majd egy konyharuhával lehúzod róla a felesleges vizet. ha a vízforralód nehezen tisztítható, akkor ne abba tedd közvetlenül, mert rossz kipucolni. néhány vágást így biztosan tudsz tenni vele. ha már ragad, akkor újra melegíted.

ha olajjal, margarinnal, tejszínnel kevered, akkor jobban kezelhető masszát kapsz, de szeleteléskor az is ragad vagy törik majd.

2014. jan. 3. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:

Szia, én IKEÁS étcsokit szoktam venni,de sokféléből csináltam már :)

Én is felteszem a vizet egy lábasban közepes tűzön es arra teszek egy másik edényt, amibe beleteszem a csokit.

Itt két dologra kell figyelni:

- amiben olvasztod a csokit ne találkozzon a vízzel csak a gőzzel

- neha meg kell nézni a vizet es a ha gyongyozik vedd le, m ha forr alatta a víz szétesik a csoki textúrája és az kb kuka

A csoki szep fényes és könnyen kenhető, akkor a már langyos süti tetejére lehet kenni és nem törik szét.

Miközben olvad már látszik mennyire olvad el, ha az folyós, akkor kevés vajat kell hozzá adni, es attól lesz kenhető.

Nekem legutóbb a 10 dkg étcsokihoz 3-4dkg vaj kellett m régi volt a csoki és ez is számít.

Remélem segítettem :)

2014. jan. 4. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

Előző vok

Ha nem folyós akkor kell bele a vaj :)

2014. jan. 4. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Én is gőz felett olvasztom meg, dobok mellé egy kis teavajat, illetve ha még fincsibbre akarom készíteni, pici habtejszínt is belekeverek. Amikor szép sima, lezárom a gázt, leveszem a gőzről, kevergetés mellett hagyom picit visszahűlni. Túl forrón nem tudom én szépen kenni. A sütin úgy szilárdul meg, hogy öröm szeletelni. Nem reped, nem törik, de megfelelően szilárd.
2014. jan. 4. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!