Hogy olvasszam meg a csokit h ne keményedjen meg és lehessen szépen szeletelni a sütit?
melegítsd fel a kést. forró vízbe mártod, majd egy konyharuhával lehúzod róla a felesleges vizet. ha a vízforralód nehezen tisztítható, akkor ne abba tedd közvetlenül, mert rossz kipucolni. néhány vágást így biztosan tudsz tenni vele. ha már ragad, akkor újra melegíted.
ha olajjal, margarinnal, tejszínnel kevered, akkor jobban kezelhető masszát kapsz, de szeleteléskor az is ragad vagy törik majd.
Szia, én IKEÁS étcsokit szoktam venni,de sokféléből csináltam már :)
Én is felteszem a vizet egy lábasban közepes tűzön es arra teszek egy másik edényt, amibe beleteszem a csokit.
Itt két dologra kell figyelni:
- amiben olvasztod a csokit ne találkozzon a vízzel csak a gőzzel
- neha meg kell nézni a vizet es a ha gyongyozik vedd le, m ha forr alatta a víz szétesik a csoki textúrája és az kb kuka
A csoki szep fényes és könnyen kenhető, akkor a már langyos süti tetejére lehet kenni és nem törik szét.
Miközben olvad már látszik mennyire olvad el, ha az folyós, akkor kevés vajat kell hozzá adni, es attól lesz kenhető.
Nekem legutóbb a 10 dkg étcsokihoz 3-4dkg vaj kellett m régi volt a csoki és ez is számít.
Remélem segítettem :)
Előző vok
Ha nem folyós akkor kell bele a vaj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!