Hogyan süssük a pizzát hogy az alja ne keményedjen meg?
Figyelt kérdés
Mi a titka ennek hogy jó legyen?2013. jan. 13. 12:30
1/7 Strigi válasza:
Nekem sosem keményedett meg. Légkeveréses sütőben és felső fűtésű sütőben próbáltam eddig. Szerintem alsó fűtésű (gázos) sütőben elkerülhetetlen.
2/7 anonim válasza:
Gázos sütőben csinálom, a tepsi aljába olajat öntök és a legfelső szintre teszem. A sütés ideje alatt, egy kis edényben vizet teszek a sütőbe.
3/7 A kérdező kommentje:
Mi a szerepe annak hogy vizet teszel? es milyen helyre teszed a vizet?
2013. jan. 13. 13:06
4/7 anonim válasza:
A vízzel a gázsütő egyik legnagyobb hátrányát próbálom kompenzálni, mégpedig azt, hogy a tésztát kiszárítsa. Sütés közben a víz felforr, párolog. A legaljára teszem.
Elektromos sütőnél, ugye ez a gond nincs.
5/7 anonim válasza:
A vizet nyilván alulra kell tenni. Párásítja a levegőt, s ez által egyrészt nem, vagy nehezebben ég le a tészta, ugyanakkor ropogósabb is lesz. Kenyeret is így szoktak sütni (a pizza tésztája is kenyértészta).
6/7 anonim válasza:
a párásítás nagyon jó ötlet. én sütőpapírt olajazok be vékonyan, arra nyomkodom a pizzatésztát, nem lesz kopogós kemény az alja, de azért nem is nyers. szép piros, de puha.20 percig nem nyitom ki a sütőt, utána a, ha kell még a feltétnek esetleg még 5 percig továbbsütöm.
7/7 PureGame válasza:
igazi (!) kemencében. nekem bevált. tuti a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!