Miramare4 kérdése:
A keménytojás héja hogyan szedhető le könnyen?
Figyelt kérdés
Állítólag vannak olyan főzési/hűtési módszerek, amik lehetővé teszik a könnyű tojáshámozást. Nekem eddig semmi nem működött. Írjatok módszereket, kérem!2015. febr. 27. 19:10
2/7 anonim válasza:
hideg vízben jól le kell hűteni. Utána könnyen lejön és még a kezedet se égeti meg.
3/7 anonim válasza:
Én 2*3 szor cserélem a tojásoktól felmelegedett vizet hidegre, ~5 oerc és szuperr... (Y)
4/7 anonim válasza:
Én úgy tapasztaltam, hogy
(1) a tojástól is függ, néha mindegy mit csinálsz vele, nehezen jön le,
(2) kifőzés után pár órán belül általában viszonylag könnyen lejön,
(3) ellenben ha hűtőbe rakod, másnap bitang nehéz meghámozni.
De nem tudományos igényességű kísérleteimre alapozva állítom ezeket, csak többé-kevésbé így tapasztaltam.
5/7 anonim válasza:
Nekem ez mindig bejön:a megfőtt tojásról leöntöm a vizet,utána ütök egy rést,horpadást a tojásra,és engedek rá hideg vizet.A résen beszivárog a víz a héj alá és utána szinte kicsúszik belőle.
6/7 anonim válasza:
Sós vízben főzd, ha kész, engedd fel hideg vízzel, koccants 1 repedést minden héjra egy késsel, hagyd pár percig, és utána gyakorlatilag egyben le tudod szedni a héját.
7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a tanácsokat, szép sorban ki fogom próbálni mindet, üdv M.
2015. febr. 28. 11:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!