Van-e valakinek otlete, hog hogyan fozzem meg a tojast, hogy a heja szepen levaljon es ne kelljen "lehamozzam a tojassal egyutt?
Figyelt kérdés
2011. máj. 3. 20:18
1/6 anonim válasza:
Hideg vízben felrakni, ha megfőtt, hirtelen hideg víz alá tartani, leönteni a forró vizet, megint hideget rá és benne hagyni egy darabig. Utána lejön.
2/6 anonim válasza:
A friss tojás szokott ilyen lenni, ha már egy hete tárolod, akkor könnyebb főzés után pucolni.
Jó lehet még, ha a forró tojást hideg vízbe teszed, és csak aztán töröd meg. Hámozás előtt kicsit hengergesd meg a tenyeredben.
Tojása válogatja, van ami trükkök nélkül is jól pucolható, és van amit egyszerűbb kikanalazni.
3/6 anonim válasza:
már kihűlt tojásokat pucoltam múltkor, annak úgy jött le, hogy egy fazék forró csapvízbe tettem előtte egy percre.
4/6 anonim válasza:
Ez olyan, mint a csuklás, mindenkinek van rá valami jó trükkje, aztán vagy beválik, vagy nem. Barátnőm például sót szokott a vízbe rakni, amiben a tojásokat főzi, de ez is vagy beválik, vagy nem. Szerintem inkább attól függ, mennyire friss a tojás, meg milyen minőségű.
5/6 Salx Narval válasza:
A második hozzászólónál az igazság.:D Csinálhatsz vele amit akarsz, ha friss a tojás, akkor nehezen válik el a héjától.
6/6 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat!
2011. máj. 4. 09:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!