Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért enged levet a csirkehús...

Miért enged levet a csirkehús sütés közben?

Figyelt kérdés
Mindig öntögetni kell le róla a levet, különben nem sül, hanem megfő... Állandóan megégetem vele magam. Valamit rosszul csinálok? :S
2010. ápr. 25. 14:25
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Az ember szervezetének 60%-a víz. A csirkének hasonlóképpen. Sütés közben ez eltávozik belőle. Ennyi.
2010. ápr. 25. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

minek öntögeted le ???????????????


amúgy - forró zsiradék - minden oldalát átpirítod és sütés közben nem szurkálod.

2010. ápr. 25. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
forgasd a husit és locsolgasd a lével, de ne öntögesd le róla asszony!
2010. ápr. 25. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, a túlzott lét öntöd le róla.

Sajnos a kereskedők sokszor mahinálják a húsokat.

Nem sokszor szoktam pl. a T......-ban venni húst, de ha rákényszerülök, mindig hozzászámítom, hogy az ott vett hús 3x annyi vizet dob ki magából, mintha a helyi hentesnél venném.Talán áztatják, a súlynövelés miatt?

Én is sokszor jártam már így, legutóbb a csülökpörkölt húst nem tudtam előtte megpörkölni, mert csak főtt.Vizet nem is öntöttem rá, annyi lét dobott ki, hogy amit leöntöttem róla abban főztem meg hozzá a krumplit.Felháborító, nem?

2010. ápr. 25. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
De nem csak simán a húst sütöm, hanem pl sajttal, vagy vmi szósszal, vagy a múltkor őzgerinc formában sütöttem baconba göngyölve a husidarabokat meg tojás, tejföl, liszt stb is volt benne. Na ezt hogy locsolgassam és forgassam??????
2010. ápr. 28. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:
45%

Én is le szoktam önteni a levet róla. Pl ha sütőben sült csirkemellet csinálok... Szerintem nincs ezzel gond. Attól még nem szárad ki és nem úszik lében.


VISZONT! A nagy áruházakban zselé szerű anyaggal injekciózzák be a húsokat, hogy többet nyomjon. Ez a tiszta haszon nekik... Szomorú.


Csomó undorító dolog van, amiről nem tudunk... Pl a felvágottakról lemossák a penészt. A húsokat ecetes vízben áztatják, hogy ne legyenek büdösek... A tejtermékekről, meg olyan árukról, amiről acetonnal le lehet mosni a dátumot, lemossák, és újradátumozzák... Stb., stb., stb. .....

Már bocsi hogy ezeket leírtam, de sajnos ez van.


Visszatérve a tárgyhoz. Persze a csirkehús amúgy is tartalmaz vizet, és főzés közben enged is vizet.


Egyébként érdemes megnézni ezt a videót és elgondolkozni rajta hogy úgy csapnak be minket vásárlókat, ahogy kedvük tartja.

http://www.youtube.com/watch?v=ADewv2pfbIg


Üdv.

2010. ápr. 29. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!