Miért enged levet a csirkehús sütés közben?
minek öntögeted le ???????????????
amúgy - forró zsiradék - minden oldalát átpirítod és sütés közben nem szurkálod.
Gondolom, a túlzott lét öntöd le róla.
Sajnos a kereskedők sokszor mahinálják a húsokat.
Nem sokszor szoktam pl. a T......-ban venni húst, de ha rákényszerülök, mindig hozzászámítom, hogy az ott vett hús 3x annyi vizet dob ki magából, mintha a helyi hentesnél venném.Talán áztatják, a súlynövelés miatt?
Én is sokszor jártam már így, legutóbb a csülökpörkölt húst nem tudtam előtte megpörkölni, mert csak főtt.Vizet nem is öntöttem rá, annyi lét dobott ki, hogy amit leöntöttem róla abban főztem meg hozzá a krumplit.Felháborító, nem?
Én is le szoktam önteni a levet róla. Pl ha sütőben sült csirkemellet csinálok... Szerintem nincs ezzel gond. Attól még nem szárad ki és nem úszik lében.
VISZONT! A nagy áruházakban zselé szerű anyaggal injekciózzák be a húsokat, hogy többet nyomjon. Ez a tiszta haszon nekik... Szomorú.
Csomó undorító dolog van, amiről nem tudunk... Pl a felvágottakról lemossák a penészt. A húsokat ecetes vízben áztatják, hogy ne legyenek büdösek... A tejtermékekről, meg olyan árukról, amiről acetonnal le lehet mosni a dátumot, lemossák, és újradátumozzák... Stb., stb., stb. .....
Már bocsi hogy ezeket leírtam, de sajnos ez van.
Visszatérve a tárgyhoz. Persze a csirkehús amúgy is tartalmaz vizet, és főzés közben enged is vizet.
Egyébként érdemes megnézni ezt a videót és elgondolkozni rajta hogy úgy csapnak be minket vásárlókat, ahogy kedvük tartja.
http://www.youtube.com/watch?v=ADewv2pfbIg
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!