Miért lesz sikamlós a tészta amit főzök?
Lehetséges okok:
1. Túlfőzöd.(Ez a legvalószínűbb)
2. Túl sok olajat teszel a vízbe (ha teszel)
3. Tészta, víz minőség gyenge.
Én bármilyen tésztát főzök (legtöbbször durum) kizárólag forrásban lévő vízbe teszem (a sót akkor teszem bele amikor felteszem a vizet melegedni) és mindig akkor zárom el mikor még kicsit kemény, tehát nem teljesen főtt meg. Utána fedő alatt hagyom állni egy kicsit (gyors mosogatás vagy terítés idejéig) ez alatt még puhul egy kicsit. Utána leöntöm a vizet és kész. Olajat nem szoktam egyáltalán használni. Van aki hideg víz alatt átmossa én azt is kihagyom.
Nekem így mindig finom. Nem túl puha nem is kemény.
Én nem a tészta minőségében keresném a hibát, nekem a Spar-os a kedvenc spagettitésztám. Én így szoktam:
-Felteszek sós vizet főni
-Ha felforrt, megy bele pár csepp olívaolaj, aztán a tészta
-A zacsin írt ideig főzöm
-Leszűröm.
A leírtak alapján vagy sokáig főzöd, vagy sok az olaj vagy valami nem jó minőségű.
csak két dolog lehet.
Vagy túlfőzted, vagy rossz a tészta.
Olaj nem kell a tészta főzővizébe csak só
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!