Pizzát sütöttem, saját magam készítette tésztából max hőfokon kb 15-20 percig, jól átsült de vmiért kemény lett a tészta, hogy kéne sütni?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 18. 12:12
1/13 anonim válasza:
keves elesztot tettel bele es meg nem kelt meg rendesen > hagyd pihenni a tesztat hogy feljojjon az elesztovel es jol legyen meggyurva
2/13 Dnyepropetrovszk válasza:
Az is lehet, hogy kevés volt benne a zsiradék vagy a folyadék. Illetve az is előfordulhat, hogy valóban nem kelt meg a tésztád.
3/13 Trafó1 válasza:
Max hőfok nem sok egy kicsit?
Ez némely sütőnél 240 fok.
4/13 anonim válasza:
13:06, a pizzát mindig max hőfokon kell sütni, hogy ne legyen olyan kenyérjellegű a tészta.
5/13 anonim válasza:
Én is max. hőfokot olvastam hozzáértőktől... Úgyhogy szerintem is keletlen vagy túl kemény lehetett a tészta maga...
6/13 anonim válasza:
De az is lehet, hogy nem figyeltél rá eléggé, ilyen magas hőfokon nagyon hamar kiszárad. Velem is előfordult már, hogy ugyanabból a tésztából az első pizza tökéletes lett, míg a második túlsült, pedig csak 1-2 perccel volt tovább a sütőben.
7/13 A kérdező kommentje:
köszi, 6. válaszadó lehetséges, csak azt nem tudom hogy mikor van kész a tésztám, hogy ellenőrizzem azt?
2016. ápr. 18. 15:25
8/13 A kérdező kommentje:
egyébként 20 gramm rendes élesztőt tettem (kocka) kb fél kg liszthez és 4dl vízhez
2016. ápr. 18. 15:28
9/13 anonim válasza:
Én negyven deka liszthez 4 dkg élesztőt morzsolok el kis langyos cukros tejben.Szépen feljön a tészta, és soha nem kevés.
Szerintem fél kiló liszthez 2 dkg élesztő kevés volt.
10/13 anonim válasza:
Utolsó, nem kevés az élesztő. Fél kg lisztez 2,5 dkg élesztő épp elég.
Kérdező, meddig kelesztetted? De szerintem max hőfokon a 15-20 perc nagyon sok. Én 230-on sütöm a pizzát, kb 10-12 perc egy közepes vastagságú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!