Hogy kell a csirkemellét és a rizst úgy elkészíteni mint az éttermekben? (Lent)
Készítsd el akkor szószokkal te is. Ha szószban párolod 20-25 percig, nem lesz száraz. Csak találd ki, milyen szószt akarsz enni, készítsd el az alapot, kockázad bele a csirkemellet, és fedő alatt párold 20 percen át.
Amúgy a szószok tele vannak szénhidráttal, zsírral, attól finomak - csaxólok. Azon meg nem csodálkozom, hogy hánysz ettől a kajától, szerintem már a szervezetednek elege van belőle nagyon, ha minden nap ezt eszed.
A bodybuilder.hu-n vannak jó receptek. Csirkemellet olyan serpenyőben készítsd, aminek van fedője, valóban úgy kell kezdeni, hogy befűszerezve, de só nélkül kérget sütsz rá körös-körül, utána önts alá egy fél pohár vizet, sózd meg, és tedd rá a fedőt, kis lángon párold 20-25 percig. Tehetsz mellé egy fél fej vöröshagymát, egy-két gerezd fokhagymát, esetleg friss bazsalikomlevelet, ha szereted a paradicsomot, azt is, vagy az uttsó 10 percre aláöntesz egy kis 100%-os paradicsomlevet (ízesítés nélkülit.) Ezekben semmi olyan nincs, ami befolyásolná a diétádat. Párolhatod együtt zöldségekkel is, friss borsóval, kis darabokra vágott vagy szétszedett karfiollal, brokkolival, kelbimbóval, bébirépával.
A másik megoldás, hogy alufóliadarabokat vágsz, kicsit megkened vajjal vagy kókuszolajjal, ebbe fekteted a sózott, befűszerezett csikemellet. Teszel rá egy-egy nagy szelet hagymát, paradicsomot, light sajtot vagy ricottát, gerezd fokhagymát, vagy amit szeretsz, szorosan becsomagolod a fóliába és berakod egy tepsiben a sütőbe. Több adagot meg tudsz így sütni egyszerre, kb. 40-45 perc kell neki 180-200 fokra előmelegített sütőben.
Szia, jelenleg is szakacskent dolgozom, adok par tippet.
Rizs: 1 kg rizshez 1,8 L forro viz szukseges, megpiritod es mikor mar uveges felontod a vizzel es tartalek langon-fedo alatt keszre parolod, a parom is jar edzeni en fozok neki mindennap vagy az etterembol hozok, altalaban 25 dkg keszitek 4,5 dl vizzel.
Csirkemellre nagyon sok variaciom van a kedvence nagyon keves olajon (en olivaolajat hasznalok vagy kokusz zsirt), amit forrora hevitek egy serpenyobe vekonyra szeletelt lisztbe forgatott csirkemell szeletet teszek, takarek langon sutom, adok hozza fel dl vizet, citromlevet-sot, ez az alap ez mar igy is finom ezt szoktam neki tovanb gondolni tejszinnel, zoldsegekkel, gombaval, keves sonkaval-baconnel. Van mikor csikokra vagom a hust ezt valtozo.
Szoktam csinalni csirkebol rizses hust ugymond "maskepp" megfozom a rizst, kockara vagok csirke hust olajon piritom, parolok zoldsegeket altalaban brokkoli,repa,bab,..de mikor.mivan itthon
Meg folytatnam: mikor mivan itthon ugye..
Csirke combot is szoktam venni es lefejtem a hust, az nem annyira szaraz, bar a csirkemell az otleteimmel is zaftos es puha.
Szoktam ugy is hogy a csirkemellet kockazom majd tojas feherjebe forgatva olivaolajon, chillivel es zoldsegekkel sutom.
Gombas szoszokat, paradicsomos szoszt konnyu kesziteni, en csinalok zoldfuszeres vajat is vajhoz adok f.hagymat,sot, petrezselyemet, es mikor mivan itthon pl bazsalikom,metelohagyma,oregano.. ezt lefagyasztom es a natur husra kenunk belole.
Barmi kerdesed van irj.
A mikrózáshoz 2,5-szeres víz kell, és ez a legegyszerűbb elkészítési forma. Amíg a csirke párolódik, pont elkészül, és biztosan nem tapad le, nem kell pirítgatni se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!