Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem sikerül a kekszteker...

Miért nem sikerül a keksztekercsem?

Figyelt kérdés
Azt hittem, hogy egy tök egyszerű süti, de csak a baj van vele. A gyúródeszkát beszórtam kókusszal, vékonyra próbáltam sodorni. De a sodrófára ragadt a fele, aztán megpróbáltam a tenyeremmel vékonyítani tovább, de a másik fele meg arra ragadt :((( el se tudom képzelni, hogy lehet ezt normálisan feltekerni :(
2016. máj. 18. 19:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld folpackkal! A deszkára folpackot, rá a keksztekercs tésztáját, újabb réteg folpack, azon keresztül próbáld a sodrófával nyújtani! Nem ragad /a deszkára sem, nyújtófára sem/. Azután le a felsőt, megkenni a krémmel, a feltekerésben is segít az alsó folpack. Utána becsomagolni, frigó. Remélem, így sikerül!
2016. máj. 18. 19:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó a folpackos megoldás is, illetve próbálhatod még porcukorral "belisztezni" a sodrófát. Akkor nem ragad annyira. Marcipánt is így kell nyújtani
2016. máj. 18. 22:56
 3/10 A kérdező kommentje:

Oké, köszi. Éjszakára betettem a hűtőbe, hátha kicsit keményebb lesz, vagy nem tudom. De most újra nekiállok akkor kipróbálom így :)

Köszi a válaszokat :)

2016. máj. 19. 08:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha kemény , akkor meg törik. Hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten, és utána csináld, ahogy ajánlották, főleg a folpackosra gondolok, de a cukros leszórás is működik.
2016. máj. 19. 09:08
 5/10 anonim ***** válasza:
A fólia nem rossz, de én személy szerint sütőpapírral szoktam, arra tuti, hogy nem ragad rá és azt nem kell kidobni, ha végeztem vele, csak összehajtom és legközelebb használom egy süti alá.
2016. máj. 19. 12:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát tényleg nem ragadt rá, viszont szétszakad a tészta, nem marad egybe, szobahőmérsékleten se, tegnap is így volt. Mindjárt kidobom az egészet a francba. Egy 20 emeletes tortát egyszerűbb elkészíteni, mint ezt :D
2016. máj. 19. 12:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Ne idegeskedj, bár teljesen megértelek. Próbálj hozzáadni egy kis olvasztott vajat, gyúrd át, és majd meglátjuk jobb lesz-e.

ha így sem tudod kinyújtani, csinálj golyókat belőle, ha van egy szem meggyel a közepébe. Kókuszba, vagy darált dióba forgasd bele, esetleg jól lehűtve egy pillanatra olvasztott csokiba mártva.

Megdolgoztál érte, anyag is van benne, ne dobd ki.

2016. máj. 19. 16:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, most látom, hogy már késői az ajánlatom:/ őszintén sajnálom. Amúgy mi lett a sorsa ?
2016. máj. 19. 16:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! A fólia vagy a sütőpapír jó megoldás. Illetve van egy "jobb" recept, ettől kevésbé fog törni a tészta. Kicsit macerásabb és drágább, de álom finom!

Kekszpor helyett 2 db kakaós piskóta tésztát használj, morzsold apróra egy tálban. (Használhatsz bolti piskótát is.)

Főzz étcsokoládé pudingot, hűtsd le, keverd a szétmorzsolt piskótához.

Adj hozzá sárgabarack lekvárt, holland kakaót, porcukrot, kevés rumot, vagy rumaromát. Ezeket érzésre adagold addig, míg lágyan gyúrható massza lesz belőle. Ha szükséges, ehhez hozzáadhatsz még kekszport is, és természetesen kókusz reszeléket is. Az íze finomabb, mint a sima kókuszgolyó alapnak, és sokkal lágyabb, de kiválóan lehet vele dolgozni.

2016. máj. 20. 20:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Nos, a hétvégéig a hűtőben pihent :)) nem tudtam magam rászánni egy újabb kudarcra. Aztán tettem hozzá tejet, akkor túl folyós lett, aztán még kekszet, szóval elvoltam :) de aztán viszonylag jónak láttam, úgyhogy nekiálltam. A deszkát használtam, de a sodrófa helyett zacskót húztam a kezemre és azzal nyomkodtam szét. A kókuszos krém kicsit sárga lett (talán az olcsó margarintól), de azért egész jó lett :D
2016. máj. 23. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!