Miért nem sikerül a keksztekercsem?
Oké, köszi. Éjszakára betettem a hűtőbe, hátha kicsit keményebb lesz, vagy nem tudom. De most újra nekiállok akkor kipróbálom így :)
Köszi a válaszokat :)
Ne idegeskedj, bár teljesen megértelek. Próbálj hozzáadni egy kis olvasztott vajat, gyúrd át, és majd meglátjuk jobb lesz-e.
ha így sem tudod kinyújtani, csinálj golyókat belőle, ha van egy szem meggyel a közepébe. Kókuszba, vagy darált dióba forgasd bele, esetleg jól lehűtve egy pillanatra olvasztott csokiba mártva.
Megdolgoztál érte, anyag is van benne, ne dobd ki.
Szia! A fólia vagy a sütőpapír jó megoldás. Illetve van egy "jobb" recept, ettől kevésbé fog törni a tészta. Kicsit macerásabb és drágább, de álom finom!
Kekszpor helyett 2 db kakaós piskóta tésztát használj, morzsold apróra egy tálban. (Használhatsz bolti piskótát is.)
Főzz étcsokoládé pudingot, hűtsd le, keverd a szétmorzsolt piskótához.
Adj hozzá sárgabarack lekvárt, holland kakaót, porcukrot, kevés rumot, vagy rumaromát. Ezeket érzésre adagold addig, míg lágyan gyúrható massza lesz belőle. Ha szükséges, ehhez hozzáadhatsz még kekszport is, és természetesen kókusz reszeléket is. Az íze finomabb, mint a sima kókuszgolyó alapnak, és sokkal lágyabb, de kiválóan lehet vele dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!