Miért nem sikerül jól a rizs? (lent)
Figyelt kérdés
Szinte minden helyen ahol ettem rizst (éttermekben, menzán) ugyanolyan jó íze volt, de itthon sohasem sikerül olyanra.Azt szeretném elérni, hogy az itthoni rizs is olyan finom ízű legyen, tudom, hogy ezt nem lehet leírni de mintha kicsit olajos lenne.Az itthoni rizs mindig olyan szivacs szerű, és az íze és a szaga is hasonlít a tejéhez.Hogy tudnám elérni, hogy jó íze legyen?Riceland zacskós jázmin rizst használunk.Lehet, hogy ez a baj? Ilyen íze volt a rizsnek pl. a Trófeában.2013. jún. 18. 21:11
1/4 anonim válasza:
Kb 40 deka rizst megmosol, és lecsöpögteted.
Egy evőkanál zsírt olvasztasz és beleteszed a rizst, és megpirítod egy kissé. Dupla mennyiségű vízzel (8 deci)felengeded. Sózod, kb egy kiskanál só egy kiskanál vegeta, ezzel átforralod kb 2 percig. Tehetsz a közepére egy megpucolt kis vöröshagymát, és utána lefedve beteszed a sütőbe és kis lángon kb 15 percig sütöd. Aztán elzárod és kb 10 percig bennhagyod. Kiveszed és kész a szép pergős rizs. Ha a forralás után a sütő előtt teszel bele zöldborsót a tetejére, akkor kész a rizibizid.
2/4 anonim válasza:
Az a rizs vsz nem főzve van hanem párolva. Úgy teljesen más lesz.
3/4 anonim válasza:
fűszernek még oregánó meg bors is mehet!
4/4 anonim válasza:
Igen! Párolva van, mert ha főződ, akkor olyan csumiszka lesz mint a tejberizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!