Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nekem miért nem sikerül soha...

Nekem miért nem sikerül soha "pergősre" a tarhonya? Hol rontom el?

Figyelt kérdés
Úgy szoktam főzni a tarhonyát, hogy pl egy bögre tarhonyát megpirítok olajon, majd felöntöm két pohár vízzel. Meg várom még elpárolog róla a víz, majd a tűzről leveszem, lefedem, néha néha megkeverem. Sajnos eddig még egyszer se sikerült "pergősre", ami nálam azt jelenti, hogy ha kész, a villáról nem leperegnek a szemek, hanem inkább olyan masszaszerű. Értitek mire gondolok? Hogy kell csinálni hogy olyan legyen mint anno a menzán??????
2014. aug. 21. 12:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%

Alaposan megpirítod?

Lassú tűzön, szép egyenletes barnára?

Amint felforrt kapcsold le, hadd szívja magába, ne forrjon.

2014. aug. 21. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem forró vízzel öntöd fel.
2014. aug. 21. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát nem lassú tűzön pirítom, ez lehet a gond? Hmm... ez miért nem jutott soha eszembe?! Köszönöm!!!!
2014. aug. 21. 12:47
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
A magas tűz csak azért baj, mert akkor nem tudod egyenletesre pirítani. Ez is kell a pergősséget, illetve ha forr a víz folyamatosan attól is mállhat.
2014. aug. 21. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
mikor ráöntöm a vizet egyből rárakom a fedőt
2014. aug. 21. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Vagyis ha ráöntöttem a vizet, akkor nem kell megvárni még az elfő róla hanem egyből félrehúzom????
2014. aug. 21. 13:27
 7/13 anonim ***** válasza:
51%

Úgyúgy.

Lefedve befogja szívni, mint a rizs is.

2014. aug. 21. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, legközelebb már így fogom csinálni!!!!! :)
2014. aug. 21. 13:53
 9/13 anonim ***** válasza:
55%
alapos pirítás, forró vízzel öntsd fel. Én nem húzom le a tűzről, hanem lefedem, a legkisebb fokozatúra állítom a lángot és főzöm rajta úgy negyed órát, utána kapcsolom ki alatta a tűzhelyet. Nekem ez vált be, de a többi javaslat is működhet :)
2014. aug. 21. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
55%

Én is egyenletesre pirítom szép aranybarnára, kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedem, sózom. jól átkeverem, lefedem. nagyon takarékon megvárom, míg beszívta ezt a vizet, majd elzárom alatta a gázt.

meg dupla konyharuhával is betakarom, hogy a saját gőze ne illanjon el.

Fogyasztás előtt ritka fogú villával alaposan átlapátolom, minden szem külön gurul.

De itt ezen az oldalon olvastam, hogy valakinek hasonló volt a gondja, hogy egybemaradt a tarhonyája, és azt találta ki, hogy ráönt egy kanálka olajat és fóliakesztyűvel átmorzsókálja az egészet.

Érdekes megoldás, de lehet, hogy működik.

Én maradok a megszokott verziómnál, ami nekem bevált :-)

2014. aug. 21. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!