Nekem miért nem sikerül soha "pergősre" a tarhonya? Hol rontom el?
Alaposan megpirítod?
Lassú tűzön, szép egyenletes barnára?
Amint felforrt kapcsold le, hadd szívja magába, ne forrjon.
Úgyúgy.
Lefedve befogja szívni, mint a rizs is.
Én is egyenletesre pirítom szép aranybarnára, kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedem, sózom. jól átkeverem, lefedem. nagyon takarékon megvárom, míg beszívta ezt a vizet, majd elzárom alatta a gázt.
meg dupla konyharuhával is betakarom, hogy a saját gőze ne illanjon el.
Fogyasztás előtt ritka fogú villával alaposan átlapátolom, minden szem külön gurul.
De itt ezen az oldalon olvastam, hogy valakinek hasonló volt a gondja, hogy egybemaradt a tarhonyája, és azt találta ki, hogy ráönt egy kanálka olajat és fóliakesztyűvel átmorzsókálja az egészet.
Érdekes megoldás, de lehet, hogy működik.
Én maradok a megszokott verziómnál, ami nekem bevált :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!