Mikor ég oda? Amikor pirítod, vagy amikor főzöd, vagy melegíted?
Ha kis lángon főzöd háromszoros vízzel és nem felejted levenni ha a víz elpárolgott, akkor nem fog leégni. Pirításkor is csak takarék lángon szabad.
Én nem vagyok profi háziasszony, de még soha nem égett oda. Elegendő víz kell, ne teljes lángon főzd, és nézz rá. Ha kezd égni, akkor víz kell hozzá, némi kavarkatás.
Rakj rá fedőt, zárd el a lángot, és hagyd párolódni. Össze fog jönni!
Vastagaljú lábasban csinálom. zsiradékon színre pirítom és felöntöm kétszeres mennyiségű forró sós vízzel. alaposan átkeverem, és kislángon főzöm fedő alatt, amíg a vizet fel nem itta. egy-kétszer megkeverem közben.
utána hátrahúzom, és dupla konyharuhával letakarom.
soha nem ég oda. kb 20 perc mólva villácval fellazítom, pont jó az állaga. egy szem sincs leragadva, gurulós, amikor kitálalom.
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz.
Némi kínosan finomra vágott hagyma még javít az ügyön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!