Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért ég oda a tarhonyám?

Miért ég oda a tarhonyám?

Figyelt kérdés

2013. okt. 8. 15:07
 1/10 anonim válasza:
a tarhonya súlyához képest 2,5x mennyiségű víz, alacsony láng, fedő alatt ;) majd ha kész, húzd le és forgasd át néhányszor, hogy a maradék nedvességet is elpárologja
2013. okt. 8. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Mikor ég oda? Amikor pirítod, vagy amikor főzöd, vagy melegíted?

Ha kis lángon főzöd háromszoros vízzel és nem felejted levenni ha a víz elpárolgott, akkor nem fog leégni. Pirításkor is csak takarék lángon szabad.

2013. okt. 8. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
ne tüzön csináld hanem sütöben..tüzön csak piritsd miután felöntötted vizzel tedd be a sütöbe.
2013. okt. 8. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 acelsziv ***** válasza:
nekünk van egy T*fal wokunk. Legalábbis az alakja olyan. Abban még nekem sem ég le.
2013. okt. 8. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindig kuktában főzöm, és soha nem ég le.
2013. okt. 8. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok profi háziasszony, de még soha nem égett oda. Elegendő víz kell, ne teljes lángon főzd, és nézz rá. Ha kezd égni, akkor víz kell hozzá, némi kavarkatás.

Rakj rá fedőt, zárd el a lángot, és hagyd párolódni. Össze fog jönni!

2013. okt. 8. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Mert ottfelejted a gázon.
2013. okt. 8. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi válaszokat. Eddig a rizst csináltam így, h pirítom, víz, forralom, zárom, hagyom pirulni, de ezután a tarhonyát is így csinálom
2013. okt. 8. 17:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Vastagaljú lábasban csinálom. zsiradékon színre pirítom és felöntöm kétszeres mennyiségű forró sós vízzel. alaposan átkeverem, és kislángon főzöm fedő alatt, amíg a vizet fel nem itta. egy-kétszer megkeverem közben.

utána hátrahúzom, és dupla konyharuhával letakarom.

soha nem ég oda. kb 20 perc mólva villácval fellazítom, pont jó az állaga. egy szem sincs leragadva, gurulós, amikor kitálalom.

2013. okt. 8. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:

Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz.

Némi kínosan finomra vágott hagyma még javít az ügyön.

2013. okt. 8. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!