Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a kelkáposztát...

Hogyan kell a kelkáposztát laskára vágni kelkáposztafőzelékhez? Mi ez a laskára vágás?

Figyelt kérdés
Kerestem én a neten, de imádom, amikor pl. a cím arra utal, hogy, ott megtudom, aztán persze van minden cirkumstancia, csak az nem.
2016. ápr. 13. 21:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%

A laska szerintem is az u.n. "hosszú, széles metélt" tészta, ami kb. 1,5 - 2,0 cm széles és kb. 6-8 cm hosszú.

Ami ennél keskenyebb, és persze rövidebb is azt szokták nevezni "gyufa tésztának", de persze az rövidebb is.


A lebbencs tészta, amit nyújtás után nem szeletelnek, csak összetörik = a népnyelv szerint: lusta asszony tésztája!

2016. ápr. 16. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2016. ápr. 16. 11:09
 13/14 anonim ***** válasza:
A kelkáposztát megtisztítjuk, sérült leveleit eltávolítjuk. Előbb félbe-, majdkb. 2x2 cm-es darabokra aprítjuk.
2018. ápr. 9. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2018. ápr. 10. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!