Disznóhús nem lesz stresszes ha sokkolóval sokolom vágás előtt?
Keress fel egy szakembert!
De ne hentest, hanem pszichiátert, aki veled tud(?) valamit kezdeni!
Való igaz, hogy olyan hormonok kerülnek a húsba, ha sokk éri az állatot a vágás során, ami az idegrendszerre hatással vannak, stresszesebbé teszi az embert.
A sokkoló használata valóban fokozza ennek a hormonnak a termelődését.
A vágóhídon vágott állatok szervezetében még több stressz hormon szabadul fel, mert az egész procedúra ott hosszabb, míg beterelik őket ide-oda stb, ott még több ilyen hormon szabadul fel bennük.
előző voltam
Félelem és fájdalom esetén, az állatok (így az embernél is) szervezetében ún. stresszhormonok szabadulnak fel. Pl. adrenalin, kortizol stb. Ez arra lenne jó, hogy el tudjunk menekülni az adott veszélyes helyzetből. Jobb esetben sikerül is, utána ezek a hormonok kiürülnek. Az állatot ha levágtad, akkor már nem tud eltávozni a szervezetéből, hanem bentmarad, és tényleg nem a legjobb ezeket megenni.
Ezért az állatnak (és annak is aki megeszi), az lenne a legjobb, ha minél kevesebb stressz érné, tehát ha szinte úgy halna meg, hogy észre sem veszi, ami azért elég nehezen kivitelezhető. Pl. ha kiráncigálják előtte az ólból, vagy a vágóhídon végigrugdossák vagy sokkolóval terelik a szerencsétlent, akkor nyilván nem lesz nyugodt.
De te most milyen sokkolóra gondolsz egyáltalán? Arra a "villára", amit a fülei mögé helyeznek, és árammal elkábítják?
Útolso előttinek válaszùl.
Amit a disznó homlokára rányomnak és egy elktromos sokot juttatnak az állat testébe. Annyira nem értek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!