Hogyan kell a kelkáposztát laskára vágni kelkáposztafőzelékhez? Mi ez a laskára vágás?
2-3 cm-es kockára kell vágni! A laska még egy kicsit ennél is nagyobb.
Például a lebbencs-, csusza-, slambuc-, laskatészta mind ugyan az. Az alakja és mérete is.
"Például a lebbencs-, csusza-, slambuc-, laskatészta mind ugyan az. Az alakja és mérete is."
Tévedés. A lebbencs és a csuszatészta nm vágott, hanem vékonyra nyújtott és kézzel darabokra tépkedett gyúrt tészta. A laska szintén vékonyra nyújtott, késsel 0,5-1 cm széles csíkokra metélt tészta. Az alapanyag ugyanaz. A slambuc egy étel neve, egyébként lebbencstésztából készül.:-)
Csíkokra szoktam vágni, kb 2 ujjnyi szélesre, nem vékonyabbra. Kockára vágva még nem is hallottam.
A laskára vágás, nem pont a laskatésztára vonatkozik, inkább egy kicsi elnagyolást, nem centire kiszámított vágásformát jelent (het )szerintem.
Egyébként a laskatészta is elnagyolt, de leginkább tördelt, (amilyenre sikerül )nem vágott tészta szokott lenni. Nagyjából úgy, mint a lebbencstészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!