Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a kelkáposztát...

Hogyan kell a kelkáposztát laskára vágni kelkáposztafőzelékhez? Mi ez a laskára vágás?

Figyelt kérdés
Kerestem én a neten, de imádom, amikor pl. a cím arra utal, hogy, ott megtudom, aztán persze van minden cirkumstancia, csak az nem.
2016. ápr. 13. 21:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én nagyjából kisujjnyi széles csíkokra vágom, van, aki vékonyabbra. Először hosszában (a torzsán keresztül) kettészelem a kelkáposztafejet, nagyságtól függően esetleg negyedekre, aztán a metszett felületre fektetve keresztben csíkokra. A torzsát kivágom a csíkozás előtt.
2016. ápr. 13. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
A laska eredetileg a metélt tésztát jelentette - és ilyan formára kell a káposztát is vágni
2016. ápr. 13. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Csíkokra kell vágni késsel.
2016. ápr. 13. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

2-3 cm-es kockára kell vágni! A laska még egy kicsit ennél is nagyobb.

Például a lebbencs-, csusza-, slambuc-, laskatészta mind ugyan az. Az alakja és mérete is.

2016. ápr. 13. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!! Szóval, kockára, v. csíkokra. Szerintem felét kockára vágom, felét csíkokra, akkor nagyot nem tévedek - ffi 59
2016. ápr. 14. 00:24
 6/14 anonim ***** válasza:
Mindegy, az íze ugyanolyan. Egyébként a laska tényleg metélttésztát jelent, sose ettem még plutykát kockára vágott kelkáposztából.:-)
2016. ápr. 14. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Kelkáposztát nem szokás kockára vágni, csak csíkokra.
2016. ápr. 14. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

"Például a lebbencs-, csusza-, slambuc-, laskatészta mind ugyan az. Az alakja és mérete is."


Tévedés. A lebbencs és a csuszatészta nm vágott, hanem vékonyra nyújtott és kézzel darabokra tépkedett gyúrt tészta. A laska szintén vékonyra nyújtott, késsel 0,5-1 cm széles csíkokra metélt tészta. Az alapanyag ugyanaz. A slambuc egy étel neve, egyébként lebbencstésztából készül.:-)

2016. ápr. 14. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Csíkokra szoktam vágni, kb 2 ujjnyi szélesre, nem vékonyabbra. Kockára vágva még nem is hallottam.

A laskára vágás, nem pont a laskatésztára vonatkozik, inkább egy kicsi elnagyolást, nem centire kiszámított vágásformát jelent (het )szerintem.

Egyébként a laskatészta is elnagyolt, de leginkább tördelt, (amilyenre sikerül )nem vágott tészta szokott lenni. Nagyjából úgy, mint a lebbencstészta.

2016. ápr. 14. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!!!
2016. ápr. 14. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!