Házi füstölt sonka kezd penészesedni, meg lehet még menteni?
Figyelt kérdés
Másfél hónapja lett felfüstőlve,felraktuk a padlásra és épp most kisújj nagyságú fehéres-szürke penész foltok keletkeztek rajta. kidobni nincs szívünk. Arra gondoltunk hogy a penészes részt kivágjuk, és a sonkát meg felszeletelve a fagyasztóba rakjuk. Nem lsz töle bajunk? vaszeg keveset lett füstölve:/2016. febr. 16. 16:03
1/4 anonim válasza:
1. Ahogyan írod, a kis penész-darabkákat ledarabolnám
2. Langyos vízben átkapargatnám, hogy a füst-íz, illat ne érződjön rajta
3. Ha nem is szelném fel, de 3-4 nagyobb db-ban külön-külön csomagolva raknám a fagyóba. Jó lehet abból esetleg 1-1 adag még felkockázva gulyásnak, vagy sonkás tésztának, hasonlónak is!
Ha kell, felszelheted akkor is, amikor már kiengedett!
2/4 anonim válasza:
Mivel hús, így én már nem enném meg, mert elvileg ilyenkor átszövik a penészgombák. Csak a sajtnál működik, hogy levágod a penészes részt.
Jövőre a füstről egyenesen tegyétek a fagyasztóba. Mi is azt szoktuk, miután egyszer így jártunk vele :(
3/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!