Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Házi füstölt sonka kezd...

Házi füstölt sonka kezd penészesedni, meg lehet még menteni?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja lett felfüstőlve,felraktuk a padlásra és épp most kisújj nagyságú fehéres-szürke penész foltok keletkeztek rajta. kidobni nincs szívünk. Arra gondoltunk hogy a penészes részt kivágjuk, és a sonkát meg felszeletelve a fagyasztóba rakjuk. Nem lsz töle bajunk? vaszeg keveset lett füstölve:/

#penész #füstölt sonka #disznó vágás.
2016. febr. 16. 16:03
 1/4 anonim ***** válasza:
33%

1. Ahogyan írod, a kis penész-darabkákat ledarabolnám

2. Langyos vízben átkapargatnám, hogy a füst-íz, illat ne érződjön rajta

3. Ha nem is szelném fel, de 3-4 nagyobb db-ban külön-külön csomagolva raknám a fagyóba. Jó lehet abból esetleg 1-1 adag még felkockázva gulyásnak, vagy sonkás tésztának, hasonlónak is!

Ha kell, felszelheted akkor is, amikor már kiengedett!

2016. febr. 16. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
42%

Mivel hús, így én már nem enném meg, mert elvileg ilyenkor átszövik a penészgombák. Csak a sajtnál működik, hogy levágod a penészes részt.

Jövőre a füstről egyenesen tegyétek a fagyasztóba. Mi is azt szoktuk, miután egyszer így jártunk vele :(

2016. febr. 16. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Én kidobnám.

Nem éri meg kockáztatni.


[link]

2016. febr. 16. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
85%
Kuka.
2016. febr. 16. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!