Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A füstölt paraszt sonkám...

Bogáncs32 kérdése:

A füstölt paraszt sonkám penészes lett, mit lehet csinálni vele?

Figyelt kérdés
falusi mesterrel lett csináltatva hagyományos paraszt sonka. karácsony után lett kész. mikor elhoztam azt tanácsolta, nyugodtan tegyem fel a padlásra és hagyjam ott akár 3 honapig is száradni. viszont most hogy lehoztuk kivűlről fehér penész van rajt. az idegbaj elkapott egyből. lehet még kezdeni vele valamit?
2016. márc. 13. 16:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
35%
Só lesz az, de ha penész is, akkor csak le kell vágni, onnantól okés, hiába marad pár molekula penész a sonkában, a penésztől nem lesz romlott a hús, szimplán csak penészes. Az pedig szinte csak esztétikai probléma, szedd le, kicsit mosd meg, utána ehető
2016. márc. 14. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
46%
Aki szerint a penész csak esztétikai probléma az egyen belőle jó sokat.
2016. márc. 14. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
36%
Barom.
2016. márc. 14. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
59%
A húsokon a penész nem túl egészséges dolog. Lekváron még nem olyan nagy gond, de a hús az más, azzal tényleg nem jó játszani. Ettől függetlenül lehet, hogy tényleg csak só. Nyald meg, ha penészíze van, dobd ki, ha sóízű, akkor viszont jó étvágyat hozzá :)
2016. márc. 14. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!