Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A füstölt paraszt sonkám...

Bogáncs32 kérdése:

A füstölt paraszt sonkám penészes lett, mit lehet csinálni vele?

Figyelt kérdés
falusi mesterrel lett csináltatva hagyományos paraszt sonka. karácsony után lett kész. mikor elhoztam azt tanácsolta, nyugodtan tegyem fel a padlásra és hagyjam ott akár 3 honapig is száradni. viszont most hogy lehoztuk kivűlről fehér penész van rajt. az idegbaj elkapott egyből. lehet még kezdeni vele valamit?
2016. márc. 13. 16:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
19%
Dobd ki. Nehogy meg merd enni.
2016. márc. 13. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
Biztos hogy penész, és nem só? az ki szokott ütni rajta!
2016. márc. 13. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim válasza:
77%
Ahogy írták,lehet,hogy sókicsapódás. Mellesleg szokott lenni a falusi sonkán nemespenész.
2016. márc. 13. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Rakj fel egy közeli képet róla és megmondjuk, hogy tényleg az-e. Én is sókicsapódásra tippelek.
2016. márc. 13. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Ki ne dobd...szerintem is csak só.. :-)
2016. márc. 13. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem puha,nyúlékony, akkor nemespenész van rajta. Használat előtt, szépen le lehet mosni !
2016. márc. 13. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
76%
Múltkor mi is így jártunk, csak sima sonkával. Itt-ott kör alakú szörös fehér penész keletkezett rajta. Nem dobtuk ki, csak kivágtuk vastagon a penészes részt, aztán a sonkát fel szeleteltük es fagyasztóba tettük.
2016. márc. 13. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

Gondolom le leszek pontozva de...


HA penészgomba (és nem nemes), nem szabad megenni, mivel a penészgomba fonalai átszövik az egész ételt,ezért ott is jelen vannak, ahol nem látod.A penészes rész levágásával nem érsz el semmit, mert ugyanúgy romlott ételt fogyasztasz. Emiatt mindenképp nézz utána, miről is van szó! A romlott húsnál nem sok veszélyesebb dolog van.


Ha sókicsapódás vagy nemespenész az más kérdés, fogyasztható.

2016. márc. 13. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim válasza:
88%
Küld képet :)
2016. márc. 13. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim válasza:
59%

Szia! :)


Évek óta csinálunk mi itthon ilyen sonkát és más füstölt finomságokat is. Persze néha megesik hogy többig maradnak kiakasztva ezért megjelenik rajta a penész... Ilyenkor csak ledörzsöljük és ennyi! :)

Egy rongyot meg vízesitesz egy picitt és megsurolod! Természetesen ha nagyon belepte a penész akkor már több munka lehet vele, levágod a szélét :)

Ennyi, véletlenül se dobd ki! :)

2016. márc. 14. 04:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!