Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mitől lehet penészes a tűzfal?...

Mitől lehet penészes a tűzfal? Mit tudok csinálni, a leírt módszerrel visszatérhet vagy sem? Olvass:

Figyelt kérdés
Kb 35-40 éves házban lakom, lakótelep, a falak házgyári anyagokból vannak ( nemcsak panel, tégla is van benne). Több mint 20 éve lakom itt , eddig sose volt penész! Az utóbbi pár hónapban kerülhetett oda, mert előtte mozgatva volt a bútor és nem volt! Bár nem tudom mennyi idő amíg kialakul a penész????? A ház szélén van a lakásom, a szoba mindkét oldalán tűzfal van L alakban! Ezeken a falakon alakult ki végig a penész végig a szekrénysor, az ülőgarnitúra stb háta mögött!!! Nem csak foltokban van, hanem a bútorok mögött teljes vastag rétegben szürke penészes a fal. A szekrények mögött a tetejétől az aljáig belepte a falat. Itt a gyakorin találtam a kérdések közt megoldást, hogy a legjobb rá ha hypót spriccelek. A szoba egyik fele kész. Szerintetek tartósan leszámoltam a penésszel ezzel a módszerrel? Ha kellenek képek rakok fel! Mi lehet az oka, hogy pont a tűzfalak mentén (tapétán) alakult ki? Egy szakember milyen módszerrel távolítja el? Muszáj e leverni a falat és újravakolni? Vagy megöli a penészt a hypó, amikor ráspriccelek azokra a helyekre ahol van és elég, ha a nyáron lefestem? Tudtok e olyan fórum oldalt ahol spec. ebben a témában lehet bővebben írni-kérdezni? Minden tanács, válasz jöhet! Még valami, kell-e ilyenkor szólni a közös képviselőnek, vagy a magam dolga eltüntetni a penészt? (A lakás saját, társasház.)

2013. ápr. 22. 18:38
 1/2 anonim ***** válasza:

csak az ok megszüntetése után tűnik el a penész. a hypo és más festék vagy vakolat adalékok addig tüntetik el a penészt, amíg a gombaölő szer le nem bomlik.a penész gomba spóra ott van a levegőben mindenhol, csak a körülményektől függ, hogy kialakul vagy sem.

kedvez neki a pára és nedvesség.vagy vizes a falad, vagy lecsapódik a pára-nem mozog a levegő.ha esetleg ablakot cseréltél, akkor a pára a gond; vagy vizesedik a fal. a pára ott csapódik ki, ahol a fal a harmatponti hőmérsékletet alá hűl.

2013. ápr. 22. 18:58
 2/2 Ágh Ferenc ***** válasza:
Gyanús, hogy a bútormozgatással van egy kicsit összefüggésben a dolog! Biztos, hogy ugyanoda kerültek vissza a bútorok, mint előzőleg? Ha mondjuk nagyobb volt eddig a fal és a bútor közti rés jobb volt a szellőzés talán! Sajnos az is furcsa, hogy a bútorok teljes terjedelmében megjelent! Biztos, hogy a bútorok hátulját is le kellene pucolni valami gombaölő anyaggal, ezen kívül jó lenne meggyőződni arról is, hogy a tűzfal másik oldalán történt-e mostanában valami változás, akár a szomszédos ház szempontjából!
2013. ápr. 23. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!