Ki hogy suti a csulkot hogy jo ropogos legyen?
Figyelt kérdés
2016. febr. 25. 13:13
1/4 anonim válasza:
Forró sütőben (gázsütő vagy grilles elektromos). Langyi légkeveréses sütőben nem lehet ropogós csülköt sütni.
2/4 A kérdező kommentje:
1,6kg sertes csulkokrol lenne szo
mennyi az a forro?
2016. febr. 25. 13:25
3/4 Trafó1 válasza:
Először meg kell sütni/párolni alacsony hőfokon , hogy a belseje jó puha legyen , utána lehet csak 180-200 fokon a bőrét pirosra sütni, de ekkor már nagyon oda kell figyelni nehogy megégesd.
Egyszer tévében láttam, hogy ropogós malacsültet csináltak úgy , hogy a malacot a végén forró olajban megpirították egy nagy olajsütőben, ez lehet csinálni ha elég nagy olajsütőd van de pattog rendesen az a baj vele.
4/4 mi lenne válasza:
legelőször is ízlés szerint jól befűszerezed. hagyod 1 darabig, hogy átjárja. aztán szépen alufóliába becsomagolod, nem szorosan, hogy mikor már párolog, puhul legyen helye. ilyenkor elég 150-180 fok. 40-50 perc. ezután óvatosan, nehogy a gőz megcsapja a kezed kibontod és villával megnézed, hogy mennyire puhult. ha még nem eléggé, visszacsomagolod. miután eléggé megpuhult kibontod a fóliábol és pirítod 200 fokon. néha-néha meglocsolod sörrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!