Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lesz a Pavlova kívül...

Hogyan lesz a Pavlova kívül ropogós?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hányadszor csinálom meg a Pavlova tortát (elfogy mindig, nem az ízével van a gond),de soha nem sikerül olyanra, amilyennek lennie kéne. Mindig ruganyos, gumiszerű lesz. Már sütöttem sima sütőben, hőlégkeverésesben, magas hőfokon kezdve és utána visszavéve a hőt, nem nyitogatom a sütőt... Miért nem sikerül? Ja, és meg is barnult a külseje.
2013. nov. 18. 14:15
 1/3 anonim ***** válasza:

A tésztájához nagyon fontos ,hogy kanalanként ad a cukrot :

A másik pedig nem sütni ,hanem száritani kell 150 Cfokos sütőben : kb 1 órát utána a sütőt lekapocsolni ,és 3-4 óra mulva lehet kivenni a a Pavlova tortát .. légkeverést nem használni ,csak sima sütést..

2013. nov. 18. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Sima sütőben is próbáltam. Szárítom, nem magas hőfokon, sokszor este teszem be, éjjel kapcsolom ki a sütőt, egész reggelig bent van. Úgyhogy valaki mondja el lépésről-lépésre legyen szives, mint süti a tökéletes Pavlováját! Még egyetlen-egyszer sem sikerült.
2013. nov. 18. 14:29
 3/3 varga.01 válasza:

14/F vagyok, de imádom a habcsókot, hetente minimum lesütök két tepsit, 90%-ban tökéletes lesz, sokból pavlovát csinálok.

Tehát én úgy csinálom, hogy egy meringoue (nem tudom hogy írják) alapra (kb. 8 x 8 x 2/3/4 cm) teszem a "feltétet", így kb. 10-20-25 (múltkor asszem 24 jött ki) darabot tudok készíteni.

Recept:

6 tojáshoz:

150g cukor

150g porcukor

(meg a feltéthez tetszés szerint)

a mennyiségeket könnyedén variálhatod, csak az a lényeg, hogy hány tepsivel akarsz, 10 tojás 2db tepsihez, 5 egyhez. (nálam a hat: egy tepsi meringoue meg egy tepsi apróság)

A tojásFEHÉRJÉT a cukorral felvered a lehető legkeményebbre, majd finoman egy fakanállal beleforgatod a porcukrot, majd egy külön tepsire sütőpapírt rakunk és vizezett fémkanállal formázunk 7-8 cm átmérőjű korongokat, majd jöhet a sütés.

A SÜTÉS:

Minél forróbbra előmelegítjük a sütőt: benne a szükséges tepsikkel. A forró vaslapot kiveszed, és a KÜLÖN tepsiről áthúzod rá a habcsókot a sütőpapíron, és visszarakod a sütőbe. A SÜTŐT EKKOR KIKAPCSOLOD, AJTAJÁT ZÁRVA HAGYOD ÉS MINÉL KEVESEBBET NYITOGATOD.

Reggelig bennhagyod a sütőben. (ha reggel csinálod, akkor elég estig) Nálam két dolg fordult elő: vagy tökéletesen ropogós lett (kicsit bebarnult, de az íz a fontos :D), vagy kölseje ropogós, de a belseje csodás, krémszerű. Ha rágós, nyugodtan visszarakhatod még a sütőbe, de figyelj rá!

Ha kérdésed van még, nyugodtan írj! :D

Illetve akkor már egy krém receptet tudnál írni?

2016. febr. 27. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!