Hogy lehet mirelit zöldbabot ízletesen PUHÁRA! Főzni?
Főzve megközelítőleg 5 percet igényel, tehát a levesbe csak a legvégén tedd bele.
Párolva se sokkal több idő, max. 7-8 perc.
Én a mirelit zöldségeket párolni szoktam, szerintem úgy finomabb, mint ha beleteszem a vízbe. Fagyott állapotba a kukta párolórácsára téve max. 6-7 perc kell neki.
A párolórács alatti vízbe szoktam tenni egy fej vöröshagymát egyben, a zöldségekhez pedig egy másik fejet, karikákra vágva. Jó ízt ad neki.
De ha főzni akarod, akkor tehetsz a vízbe valamilyen ízlésed szerinti leveskockát, sőt, akár egy kis mustárt is! Abban főzve is jó plusz ízt kap minden zöldség.
Nem szokott puha lenni?
Nem lehet, hogy a fajtával van a gond?
Én a világos színű vajbabot szeretem. Úgy vettem észre, hogy a sötétzöld keményebb. Próbálj ki több márkát is, nem mindegyik ugyanolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!