Mit lehet tenni, ha folyton lecsap az étel, amikor sütök?
Külön tippet várok a mirelit kaják (pl. burgonyakrokett, rántott hal) kisütésére, és arra is, hogy hogy sütünk pl. rántott husit meg úgy, hogy ne csapjon le?
nem az, hogy annyira fáj, de annyira fel tudom magam idegesíteni azokon a kis csípéseken, hogy ott szoktam hagyni az egészet a píbe, bármikor próbálom is:))
Lecsap? :S
Esetleg arra gondolsz, hogy rád fröccsen az olaj? :)
Ha igen, lejjebb veszek a fokozatot, messzebb állsz. Veszel egy olajfröccsenés gátlót. Egy kör alakú valami, kb. mint egy nagyon sűrű szita, csak lapos, és van nyele. Ezt rá tudod tenni az edényre, amiben sütsz.
lecsap azt jelenti, hogy rádfröccsen. nem gondoltam, hogy ez egy budapesti szó:D
az a fröccsenésgátló hatalmas ötlet, veszek olyat!!!
Én van hogy fedő alatt csinálom.
NEkem van fröccsenésgátlóm, de nem igazán szeretem, egyrészt mer az átmérője nagyon nagy, másrészt amikor fordítani akarom a húst, akkor le kell venni róla...
Olyat szoktam, ha nagyon ráérek, hogy mielőtt forgatnám a húst, lehúzom a platniról, várok 10 másodpercet, aztán emelem csak le a fedőt/fröcsigátlót s akkor már garantáltan nem lesz durva.
De én is utálom a hirtelensült dolgokat pont emiatt, meg mert sajnos után a a fél konyhám tele a pöttyökkel és csúszik minden az olajtól...
Én minden ilyesmit sütőben sütök. A kroketthez nem is kell olaj, csak beleszórom a sütő nagy tepsijébe; a rántott husit bekenem vékonyan olajjal, így ropogós lesz a panír, fasírtot ugyanígy, mirelit cuccokat szintén. (a nagy tepsibe szilikonos sütőpapírt is teszek) Sütés félidejében megfordítom a husit/mirelitet/kroketteket.
Kevesebb olaj kell így, nem lesz fullasztó szag és nem lesz az egész konyha telefröcskölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!