Van valami olyan étel ami segíthetne? Folyton éhesnek érzem magam, egyre többet eszek. Max 10-20 percig érzem azt, hogy annyira tele vagyok, hogy most már nem tudnék többet enni. Tanácsra lenne szükségem.
1.Egyél több alkalommal kevesebbet!
2.Egyél minden alkalommal vegyesen(zöldség,gyümölcs,tejtermék,kenyér..stb,szóval,hogy minden tápanyag bekerüljön egy étkezés során,de mégsem kell telezabálnod magad egyikből sem,és ezek egyensúlyban legyenek)!
3.Mozogj(az mindig jót tesz,eltereli a figyelmed az evéstől,az éhségtől)!
4.Aludj többet!Szerintem pihenésre is szükséged van,mert ha ételre van szüksége a szervezetednek,akkor energia kell neki.
Eszel te elég fehérjét?
Ha én egész nap csak gyors felszívódású kaját (fehér liszt, cukor) ennék, én is gyakran lennék éhes.
A lisztes dolgok (kenyér és péksütemények, tésztát stb.) jellegzetessége, hogy minél többet eszel belőle, a szervezet annál többet kíván.
Egyéb többet másfajta kajákból, pl. rágj saláta-levelet, uborkát, hasonlókat (szépen megtölti a gyomrot), ill. pl. csíkokra vágott sárgarépát is lehet (mint a ropit) nasizni, vagy a karalábot mint a szalma-krumplit elszelni stb. stb.
És valóban ezek tetejére önteni jó adag vizet, kitölti a gyomrot, és ha gyorsan megéhezel, akkor ismét csak újra ilyesmivel, kitölteni stb. stb.
Második voltam.
Érdekesek az emberek. Ha én álmos vagyok, akkor nem tudok enni. Ha fáradt vagyok, akkor többnyire éhes is. S ha éhes vagyok, akkor nekem kalória kell, bár jobb, ha az nemcsak szénhidrát. Soha nem laktam még jól zöldséggel, vízzel pedig főleg nem, nem is értem, egyesek hogyan képesek ilyesmire, logikátlan. A gyomor megtöltését zöldséggel még értem, de a testemet ilyen ócska trükkökel nem lehet becsapni, neki energia kell a működéshez.
Szerintem a kérdezőnek ki kell tapasztalnia, nála mi működik, elég régóta él, sokkal több tudása és tapasztalata van saját testével kapcsolatban, mint nekünk...
Itt nem arról van szó, hogy csak és kizárólag zöldségek egyen és vizet igyon rá!
Természetesen szükséges, hogy a napi 3-5 étkezés normál, a többi ember által is fogyasztott ételekből tevődjön össze.
De hogy két étkezés között 10-20 perc elteltével ismét csak éhesnek érezze magát, és ismét csak nekiálljon a kenyér és tésztaféléknek, kilószámra egye a mekis-kajákat és hasonló semmit nem ér, csak a pénze fogy nevű kajákat, annak semmi értelme. Olyankor a gyomrot be kell csapni, és ugye azt már hozzáértők bebizonyították, hogy minél több egy étel víztartalma, annál inkább telíti a gyomrot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!