Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A mirelit hekktörzseket ki...

A mirelit hekktörzseket ki kell olvasztani sütés előtt?

Figyelt kérdés
És miben (pl. olaj?) érdemes sütni?
2015. szept. 5. 01:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ki kell olvasztani. A fagyasztott halat nagyon lassan, kb. egy napon át érdemes kiengedni hagyni, hűtőben (ne rögtön szobahőmérsékletre tedd). A fagyasztási eljárás és a hal húsának sajátossága miatt így lesz csak igazán élvezhető. Ha hirtelen enged ki, elveszik a vízmennyisége, kiszárad és darabos, ízetlen lesz.


Vajban érdemes sütni zöldfűszerekkel. Pl. fokhagyma, citromfű és olívaolaj,

2015. szept. 5. 01:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
... vajban vagy különböző olajokban, akartam írni. Késő van már:)
2015. szept. 5. 01:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
69%
És nézd is át, mert lehetnek rajta pikkelyek.
2015. szept. 5. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi - az éjjel kivettem a hűtőből (az egyiket) - és ma du -ra kell, tehát most ez lesz. Köszi!!!
2015. szept. 5. 09:10
 5/11 anonim ***** válasza:
36%
Minden fagyasztott termék csomagolására rá van írva, hogy hogyan kell eljárni vele!
2015. szept. 5. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

Igen, ki kell olvasztani, mint ahogy már írták, lassan, szobahőmérsékleten.

Én a legjobban úgy szeretem, hogy pár órát áztatom fokhagymás, sós tejben, aztán paprikás lisztben, vagy tojásos, paprikás, lisztes bundában étolajban kisütöm.

2015. szept. 5. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

#5 : Sajna, éppen, hogy nem! Morgolódtam is miatta, h. szinte semmi nincs a részleteket illetően, pedig, mint tudjuk, abban rejlik... SeaMaster termék Hake HGT (a neve). Perui cucc.

Úgy olvasztottam ki, hogy kivettem a mélyhűtőből, és zacskóstól egy tálcára tettem- vagyis azért nem engedett gyorsan, mert blokkban volt az egész. Paprikás lisztet írtak csak, de akkor én is beleforgatom még inkább tojásba is (plusz paprikásliszt)(prézli nem kell?)

2015. szept. 5. 11:23
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Ha rántani akarod, akkor kell prézli. Ugyanúgy, mint a rántott szeletnél. Papírtörlővel érdemes kicsit felszárítani a halat, ha nagyon vizes, utána lisztbe, majd tojásba, majd prézlibe forgatni (persze előtte besózni).


A paprikás lisztes változatot vagy úgy készítem, ahogy írtam, hogy előre beáztatom fokhagymás sós tejbe, vagy csak szimplán besózom előtte esetleg egy kis borsot is elbír, aztán paprikával összekevert lisztbe forgatom, közepes lángon megsütöm. Vigyázni kell, mert a paprika könnyen megéghet.

Vagy a paprikás bunda: tojást, lisztet és paprikát összekeverek, abba mártom és úgy sütöm ki.

2015. szept. 5. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem bűn panírral, liszttel elrontani, natúran sütve ezerszer finomabb.
2015. szept. 5. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
54%
Én például nem szeretem natúran sütve, sőt senki a családban. De panírozva sem, csak ezt a paprikás lisztes verziót. Ízlés kérdése.
2015. szept. 5. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!