A mirelit hekktörzseket ki kell olvasztani sütés előtt?
Ki kell olvasztani. A fagyasztott halat nagyon lassan, kb. egy napon át érdemes kiengedni hagyni, hűtőben (ne rögtön szobahőmérsékletre tedd). A fagyasztási eljárás és a hal húsának sajátossága miatt így lesz csak igazán élvezhető. Ha hirtelen enged ki, elveszik a vízmennyisége, kiszárad és darabos, ízetlen lesz.
Vajban érdemes sütni zöldfűszerekkel. Pl. fokhagyma, citromfű és olívaolaj,
Igen, ki kell olvasztani, mint ahogy már írták, lassan, szobahőmérsékleten.
Én a legjobban úgy szeretem, hogy pár órát áztatom fokhagymás, sós tejben, aztán paprikás lisztben, vagy tojásos, paprikás, lisztes bundában étolajban kisütöm.
#5 : Sajna, éppen, hogy nem! Morgolódtam is miatta, h. szinte semmi nincs a részleteket illetően, pedig, mint tudjuk, abban rejlik... SeaMaster termék Hake HGT (a neve). Perui cucc.
Úgy olvasztottam ki, hogy kivettem a mélyhűtőből, és zacskóstól egy tálcára tettem- vagyis azért nem engedett gyorsan, mert blokkban volt az egész. Paprikás lisztet írtak csak, de akkor én is beleforgatom még inkább tojásba is (plusz paprikásliszt)(prézli nem kell?)
Ha rántani akarod, akkor kell prézli. Ugyanúgy, mint a rántott szeletnél. Papírtörlővel érdemes kicsit felszárítani a halat, ha nagyon vizes, utána lisztbe, majd tojásba, majd prézlibe forgatni (persze előtte besózni).
A paprikás lisztes változatot vagy úgy készítem, ahogy írtam, hogy előre beáztatom fokhagymás sós tejbe, vagy csak szimplán besózom előtte esetleg egy kis borsot is elbír, aztán paprikával összekevert lisztbe forgatom, közepes lángon megsütöm. Vigyázni kell, mert a paprika könnyen megéghet.
Vagy a paprikás bunda: tojást, lisztet és paprikát összekeverek, abba mártom és úgy sütöm ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!