Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mirelit tőkehal segítség?

Mirelit tőkehal segítség?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy csak a tengeri halakat tudom megenni, de hiába veszek bármilyen mirelit halat és próbálom meg recept alapján elkészíteni, a végeredmény mindig ugyan az:

ahelyett, hogy megsülne hatalmas mennyiségű levet eresztenek és pépes undormánnyá változnak... mit ronthatok el? sajnos halakkal egyáltalán nincs tapasztalatom de nagyon szeretnék ráállni hogy több halat fogyasszak.



2013. dec. 9. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Csepegtesd le teljesen a víztől,majd úgy süsd meg.

Én igy szoktam: a lecsepegtetet halat, sózom, bekenem fokhagymakrémmel,és ha van vágott petrezselymet szórok rá.

Egy tepsit vastagon bekenem margarinnal és ráteszem a halszeleteket. A sütőt előmelegítem 200 fokra és 15-20 perc múlva kész. Közben rázogatom, hogy ne süljön az oldalához, vagy az aljához.Így készítve nagyon finom lesz.

2013. dec. 9. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Mikor kiveszed a fagyasztóból,sózd meg fagyottan és úgy engedd,hogy felolvadjon.Ha nem érsz rá, a mikróban is kiolvaszthatod.A só kiszittyantja belőle a felesleges nedvességet. Papírtörlővel töröld meg, ismét sózd meg, amennyire szeretnéd, és ez után bármit elkészíthetsz belőle.A lényeg,hogy fagyott halat ne süss,mert akkor lesz trutymó.
2013. dec. 9. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Valahányszor próbáltam tőkehalat készíteni, nekem is hasonló lett az eredménye, pedig legjobb tudomásom szerint rendesen ki volt olvadva.
2013. dec. 9. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Próbáld ki ezt a receptet:


A halfiléket sózd borsozd. A tepsit kend ki margarinnal, tedd bele a halakat, a tetejükre is tegyél kevés margarint. Alufolia alatt süsd puhára. Amíg sül keverj össze 1 doboz tejszínt, nagy lyukú reszelőn reszelt 10-15 dkg trappista sajttal és egy csokor metélőhagymával (lehet vöröshagyma is, de metélővel sokkal finomabb). Ha puhára sült a halad öntsd le róla a vízet egyengesd el a tepsiben és öntsd rá a tejszínes sajtos keveréket, úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson. Tedd vissza a sütőbe, de már a folia nélkül és süsd addig amígy szépen megpirul. Leginkább rízs vagy párolt/sült zöldség illik hozzá.

2013. dec. 10. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocs ,miért kell lefedni alufóliával? Nem kell már neki párolódni. 200 fokos forró sütőben 10-15 perc alatt készre sül.
2013. dec. 10. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet pszichésen, de alufolia alatt sütve finomabbnak éreztük. Nekünk így jött be. Biztosan fólia nélkül is lehet, mi így szoktuk:)


Csak egy recept javaslat. Ha bármi tetszik belőle fogadd meg, ha meg nem tetszik, akkor ne:) A választás a tied

2013. dec. 10. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Van olyan hal, amit felengedés nélkül forró (tényleg nagyon forró) olajba kell beletenni, hogy azonnal süljön. Ez teljesen változó. Sajnos nekünk is volt már ennek ellenére halpépünk, de az a rossz minőségű hal miatt van. A gyártók úgy trükköznek, hogy egy eljárással vizet juttatnak a hal szöveteibe (újabban ahogy olvastam ezt már csirkével is csinálják), ezzel nagyobb lesz a termék súlya , meg szerintük finomabb is a hús...... Pangázius halat és viktória tavi harcsát ne vegyél és ne egyél más ok miatt.
2013. dec. 28. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!