Mirelit tőkehal segítség?
Az a helyzet, hogy csak a tengeri halakat tudom megenni, de hiába veszek bármilyen mirelit halat és próbálom meg recept alapján elkészíteni, a végeredmény mindig ugyan az:
ahelyett, hogy megsülne hatalmas mennyiségű levet eresztenek és pépes undormánnyá változnak... mit ronthatok el? sajnos halakkal egyáltalán nincs tapasztalatom de nagyon szeretnék ráállni hogy több halat fogyasszak.
Csepegtesd le teljesen a víztől,majd úgy süsd meg.
Én igy szoktam: a lecsepegtetet halat, sózom, bekenem fokhagymakrémmel,és ha van vágott petrezselymet szórok rá.
Egy tepsit vastagon bekenem margarinnal és ráteszem a halszeleteket. A sütőt előmelegítem 200 fokra és 15-20 perc múlva kész. Közben rázogatom, hogy ne süljön az oldalához, vagy az aljához.Így készítve nagyon finom lesz.
Próbáld ki ezt a receptet:
A halfiléket sózd borsozd. A tepsit kend ki margarinnal, tedd bele a halakat, a tetejükre is tegyél kevés margarint. Alufolia alatt süsd puhára. Amíg sül keverj össze 1 doboz tejszínt, nagy lyukú reszelőn reszelt 10-15 dkg trappista sajttal és egy csokor metélőhagymával (lehet vöröshagyma is, de metélővel sokkal finomabb). Ha puhára sült a halad öntsd le róla a vízet egyengesd el a tepsiben és öntsd rá a tejszínes sajtos keveréket, úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson. Tedd vissza a sütőbe, de már a folia nélkül és süsd addig amígy szépen megpirul. Leginkább rízs vagy párolt/sült zöldség illik hozzá.
Lehet pszichésen, de alufolia alatt sütve finomabbnak éreztük. Nekünk így jött be. Biztosan fólia nélkül is lehet, mi így szoktuk:)
Csak egy recept javaslat. Ha bármi tetszik belőle fogadd meg, ha meg nem tetszik, akkor ne:) A választás a tied
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!