SOS! Mit csinálok rosszul a csokibevonat készítésekor?
Segítsetek!!! Itt állok a konyhában és valami nem stimmel.
Az egyik lábosba vizet tettem a másikat rátettem erre, de úgy, hogy a fölső lábos beleérjen a forrásba lévő vízbe. Ebbe tördeltem bele 2 tábla csokoládét (Boci étcsokit) Felolvadt ugyan de nagyon sűrű volt ezért a 18 dkg csokihoz tettem nem egészen 1 evőkanál étolajat. (gondolom ez nem sok). Még így is sűrűnek találom, mert bele mártogatom a kis sütikéimet, de nehezen folyik le róla, vastag lesz a bevonat. Már eltelt 20 perc és még mindig nem szilárdult meg a csoki a sütiken.
Mi a fenét csináljak vele? Mivel sűrű, ezért olaj kellene, de már így sem szilárdul. Vagy több idő kell neki?
Hogyan csináljak vékony bevonatot hígabb csokival, ami meg is szilárdul?
étolajat csokihoz??? szerintem inkább tejszínnel higítsd! (csak várd meg míg a csoki kicsit kihűl, a tejszín meg kicsit megmelegszik, különben kicsapódhat)
miután bevontad a csokival, tedd be a hűtőbe, és akkor hamarabb megszilárdul.
Nagyon köszönök a segítségeket.
Pici olajat tettem még hozzá, és végülis megkötött a sütiken a csoki, csak én voltam türelmetlen.
Azt hittem, hogy sokkal kevesebb idő elég ahhoz, hogy visszakeményedjen. De több mint 1 óra kellett neki.
És miután megszilárdult már nem is tűnik olyan vastagnak az a bevonat. Csak folyósan túl tömény volt.
Köszönöm mindenkinek a választ.
ui: a tejszín szerintem sem jó ötlet, mert ezek kis apró sütikék, amiket egyenként csokiba forgattam, és tulajdonképpen kézzel kell megfogni őket. (tehát muszáj volt, hogy a bevonat szobahőmérsékleten is teljesen visszakeményedjen). Nem lenne szép látvány, ha a vendégek hozzáragadnának a sütihez. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!