Birsalmasajt, lekvár készítésekor megmaradt főzőlevet hogyan hasznosítsam? Levest ne írjatok, az most volt!
Figyelt kérdés
Köszi.2011. szept. 29. 15:13
2/5 A kérdező kommentje:
Szóval cukrot adok hozzá (amennyi a lé - bár ez kicsit édesnek tűnik így), felforralom, és üvegbe töltöm, kész?
2011. szept. 29. 15:30
3/5 anonim válasza:
Én ha lekvárt csinálok, csak annyi vízben párolom puhára, amennyi épp hogy belepi. Aztán leturmixolom, majd hozzá a cukor és úgy főzöm sűrűre, sosem szedem le róla a vizet, de így sem lesz híg.
4/5 anonim válasza:
bármilyen más gyümölcsre poharakban ráöntheted, be fog kocsonyásodni, közé pár szem dió, mazsola és finom desszert lesz belőle.
5/5 anonim válasza:
"A főző levet nem szabad ám kidobni! Lassú tűzön kb. 1/5-ére be lehet süríteni, és a következő tavasszal fel lehet használni olyan lekvárok besűrítésére, amelyek maguktól nem sűrűsödnek. A lé csak úgy hemzseg a természetes pektintől!"
A [link] hozzászólásai közt találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!