Hogy készül a birsalmasajt?
A birset folyó viz alatt leöblited, egy edénybe egészben, hámozás nélkül felteszed kevés vizzel fözni. Amikor megpuhult, akkor lesüröd (a levet ne öntsd ki), lehúzod a héját és kivágod a csumáját.
A tiszta birset a félretett lével összeturmixolod (botturmix a legjobb hozzá), hozzákeversz kilónként 40 dkg zuckrot és kevergetve kisebb lángon addig fözöd, amit a szine barnás lesz (elöször kivilágosodik, utánna barnul) és ha egy hideg kistányérra cseppentesz kicsit, akkor nem folyik, hanem hamar kocsonyásodik, ha nem, akkor még kicsit fözd.
HA kész, egy lapos tepsit bélelj ki folpackkal és öntsd bele a langyos masszát, és szellö helyen hagyd száradni. Egy - két hét mulva kiszikkad, és akkor darabokra vágva (friss) folpackba csomagolva sokáig tárolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!