a harmadik szerint készítem. amikor a saját levét elfőtte
a hús, akkor paprikázom, fűszerezem tovább, és pótlom a folyadékot mindig apránként. ha van hús, vagy csontlével.
2011. okt. 13. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Én is a 3.szerint csinálom.
Ráteszem a hagymára a husit,átforgatom, rá a sót,borsot összekeverem,rá a paprikát egy gyors keverés és rögtön ráöntöm a vizet!
2011. okt. 13. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Én megpirítom a hagymát egy kis zöldpaprikával együtt és ha már megpirult teszem rá a pirospaprikát, vizet nem szoktam eddig ráönteni. Utána ráteszem a húst, besózom és hagyom, hogy kicsit megpörkölődjön, és csak ezután öntök rá vizet. Tulajdonképpen ezért lesz belőle pörkölt.
2011. okt. 13. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Én egyszerre rakom bele a pirospaprikát és a húst és csak pár csepp vizet teszek hozzá, hogy ne égjen meg a paprika. Fehéredésig kevergetem a húst és utána sózom. Vizet legtöbbször nem is rakok hozzá, annyi levet enged a hús.
2011. okt. 13. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 bánomisén válasza:
Nálam változó, hol a hagymára teszem rá, még a hús előtt, hol a végén, a húsra. Mindkét módszert szeretem, a végeredményt meg főleg! :-D
2011. okt. 13. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Hagymát zsírba/olajban üvegesre, piros paprika, hús, víz, fűszerek.
2011. okt. 13. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Így van! Én is a 3. módszer, KIVÉVE ha marhát, birkát főzök. Mivel azok soká főnek meg, csak kb. fél órával előtte rakom rá a törtpaprikát, ahogyan a husi megpuhulna. Ez esetben (mire a hús megfő), a törtpaprika nem kerül a lábas (bogrács) oldalára úgy, hogy a pörköltön már nemigen marad.
2011. okt. 13. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Olajban vagy zsírban megpirítom a hagymát, tűzről lehúzva beleteszem a paprikát, felöntöm egy kis vizzel. Visszatéve a tűzre belerakodok mindent!
2011. okt. 13. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Kb. az utolsó tíz percben, kevesebb az esélye, hogy megégjen, és nem is kell több idő, hogy kijöjjön az íze.
/általában paprikást csinálok, nem pörköltet, és a tejföllel együtt teszem bele/.
2011. okt. 13. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 doboszoli válasza:
A szalmasárgára dinsztelt hagymát pár evőkanál vízzel visszafőzöm, majd a húst rakom rá. Levet enged,(intenzív tűz, kevergetés!)majd zsírjára sül. Ekkor paprikázom, és kevés csontlével, levessel, felöntöm. A hús a főzés végéig sűrű szaftban főjön, ne híg lében.
Ha rögtön paprikázzuk, éppen a "pörkölt" lényege, a hús pörkölése vész el, hiszen a paprika megég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!