Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pörkölt készitésekor mikor...

A pörkölt készitésekor mikor adjátok hozzá a piros paprikát?

Figyelt kérdés

1 A hagymászsirba teszitek és arra a vizet.

2. A hagymászsirba vizet és abba a paprikát.

3. A hagymászsirba teszitek a húst és arra a parikát aztán a vizet.

vagy másképpen.

Én eddig az 1-es módszer használtam, de nemrégen kipróbáltam 3-dik módszert és minha igy jobb lenne.


2011. okt. 13. 17:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

a harmadik szerint készítem. amikor a saját levét elfőtte

a hús, akkor paprikázom, fűszerezem tovább, és pótlom a folyadékot mindig apránként. ha van hús, vagy csontlével.

2011. okt. 13. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Én is a 3.szerint csinálom.

Ráteszem a hagymára a husit,átforgatom, rá a sót,borsot összekeverem,rá a paprikát egy gyors keverés és rögtön ráöntöm a vizet!

2011. okt. 13. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Én megpirítom a hagymát egy kis zöldpaprikával együtt és ha már megpirult teszem rá a pirospaprikát, vizet nem szoktam eddig ráönteni. Utána ráteszem a húst, besózom és hagyom, hogy kicsit megpörkölődjön, és csak ezután öntök rá vizet. Tulajdonképpen ezért lesz belőle pörkölt.
2011. okt. 13. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Én egyszerre rakom bele a pirospaprikát és a húst és csak pár csepp vizet teszek hozzá, hogy ne égjen meg a paprika. Fehéredésig kevergetem a húst és utána sózom. Vizet legtöbbször nem is rakok hozzá, annyi levet enged a hús.
2011. okt. 13. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 bánomisén ***** válasza:
73%
Nálam változó, hol a hagymára teszem rá, még a hús előtt, hol a végén, a húsra. Mindkét módszert szeretem, a végeredményt meg főleg! :-D
2011. okt. 13. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
89%
Hagymát zsírba/olajban üvegesre, piros paprika, hús, víz, fűszerek.
2011. okt. 13. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Így van! Én is a 3. módszer, KIVÉVE ha marhát, birkát főzök. Mivel azok soká főnek meg, csak kb. fél órával előtte rakom rá a törtpaprikát, ahogyan a husi megpuhulna. Ez esetben (mire a hús megfő), a törtpaprika nem kerül a lábas (bogrács) oldalára úgy, hogy a pörköltön már nemigen marad.
2011. okt. 13. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Olajban vagy zsírban megpirítom a hagymát, tűzről lehúzva beleteszem a paprikát, felöntöm egy kis vizzel. Visszatéve a tűzre belerakodok mindent!
2011. okt. 13. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
48%

Kb. az utolsó tíz percben, kevesebb az esélye, hogy megégjen, és nem is kell több idő, hogy kijöjjön az íze.

/általában paprikást csinálok, nem pörköltet, és a tejföllel együtt teszem bele/.

2011. okt. 13. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 doboszoli ***** válasza:
90%

A szalmasárgára dinsztelt hagymát pár evőkanál vízzel visszafőzöm, majd a húst rakom rá. Levet enged,(intenzív tűz, kevergetés!)majd zsírjára sül. Ekkor paprikázom, és kevés csontlével, levessel, felöntöm. A hús a főzés végéig sűrű szaftban főjön, ne híg lében.

Ha rögtön paprikázzuk, éppen a "pörkölt" lényege, a hús pörkölése vész el, hiszen a paprika megég.

Szerintem.

2011. okt. 13. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!