Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi grízt keverjek a...

Szabó Simon kérdése:

Mennyi grízt keverjek a liszthez vajas-galuska elkészítéséhez, hogy ne főjön szét?

Figyelt kérdés

#gríz #liszt arány
2015. okt. 20. 11:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ja, hogy nokedli :)

Nálunk a vajas galuska, meg a grízes galuska, az a levesbe való betét.

Bár mi a nokedliba sem teszünk grízt.

Szerintem nézd vissza az adást neten és az alapján próbáld megcsinálni, ha olyat szeretnél.

2015. okt. 21. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 nzsuzsa válasza:
Én is láttam. Arányaiban keveset tesz hozzá. Mondjuk 10 dkg liszthez1-2 evőkanállal. Próbáld ki kisebb mennyiséggel. (5dkg liszt 1 evőkanál gríz.) Mostanában meggyűlt a bajom a grízzel, régebben remek grízgaluskákat készítettem, de a mostani grízek nem dagadnak meg állás közben, s főzéskor szétesik nekem. Mindenképpen hagyd állni főzés előtt., s ne főzd túl.
2015. okt. 23. 04:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 A kérdező kommentje:

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


A nokedli vagy galuska (németül Spätzle, olaszul: troffi, horvátul: knedla) jellegzetes magyar tésztaétel. A lágy nokedlitésztából kiszaggatott formátlan apró galuskák mérete átlagosan 12-26 milliméter.

2015. okt. 23. 11:27
 14/15 Zombó Edit válasza:
Én szoktam gríz tenni bele, ettől keményebb, finomabb lesz a galuska. Mérni nem szoktam. Kb 80 dkg liszthez 2 evőkanál gríz.
2015. okt. 26. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
14/14 Köszönöm! Ezzel le is zárhatjuk, mert ez kielégítő válasz.
2015. okt. 27. 06:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!