Szabó Simon kérdése:
Mennyi grízt keverjek a liszthez vajas-galuska elkészítéséhez, hogy ne főjön szét?
Figyelt kérdés
#gríz #liszt arány
2015. okt. 20. 11:25
11/15 anonim válasza:
Ja, hogy nokedli :)
Nálunk a vajas galuska, meg a grízes galuska, az a levesbe való betét.
Bár mi a nokedliba sem teszünk grízt.
Szerintem nézd vissza az adást neten és az alapján próbáld megcsinálni, ha olyat szeretnél.
12/15 nzsuzsa válasza:
Én is láttam. Arányaiban keveset tesz hozzá. Mondjuk 10 dkg liszthez1-2 evőkanállal. Próbáld ki kisebb mennyiséggel. (5dkg liszt 1 evőkanál gríz.) Mostanában meggyűlt a bajom a grízzel, régebben remek grízgaluskákat készítettem, de a mostani grízek nem dagadnak meg állás közben, s főzéskor szétesik nekem. Mindenképpen hagyd állni főzés előtt., s ne főzd túl.
13/15 A kérdező kommentje:
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A nokedli vagy galuska (németül Spätzle, olaszul: troffi, horvátul: knedla) jellegzetes magyar tésztaétel. A lágy nokedlitésztából kiszaggatott formátlan apró galuskák mérete átlagosan 12-26 milliméter.
2015. okt. 23. 11:27
14/15 Zombó Edit válasza:
Én szoktam gríz tenni bele, ettől keményebb, finomabb lesz a galuska. Mérni nem szoktam. Kb 80 dkg liszthez 2 evőkanál gríz.
15/15 A kérdező kommentje:
14/14 Köszönöm! Ezzel le is zárhatjuk, mert ez kielégítő válasz.
2015. okt. 27. 06:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!