Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi grízt keverjek a...

Szabó Simon kérdése:

Mennyi grízt keverjek a liszthez vajas-galuska elkészítéséhez, hogy ne főjön szét?

Figyelt kérdés

#gríz #liszt arány
2015. okt. 20. 11:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A vajas galuskában nincs gríz :) Tojás, liszt, vaj.

Grízgombócra gondolsz?

2015. okt. 20. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor nem vajashoz, hanem sima galuskához?
2015. okt. 20. 14:47
 3/15 anonim ***** válasza:
A grízesbe meg liszt nem kell :)
2015. okt. 20. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Szóval: Nem grízgaluska, hanem sima, amibe valamennyi grízt teszünk, hogy ha bénáskodom, akkor se legyen túl lágy.
2015. okt. 20. 15:04
 5/15 anonim ***** válasza:

A legtutibb grízgaluska recept:

grammra ugyanannyi gríz, mint tojás. Többnyire 1 közepes méretű tojás 50 gramm, akkor ahhoz 50 gramm gríz kell.

Jól összekeverni, és állni hagyni 1-2 órát.

Elronthatatlan.

2015. okt. 20. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

Vagy a sima galuska, már most fogalmam sincs, hogy mit kérdeztél, életemben nem hallottam még sima galuskáról (nokedlire gondolsz?) amibe gríz kell.


Linkelj már valami fotót!

2015. okt. 20. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
A sima ez esetben azt jelenti, hogy egyszerű galuska alias nokedli, amit köretként használunk, meg tojásosan, stb.
2015. okt. 20. 16:40
 8/15 anonim ***** válasza:
Abba nem kell gríz. Legalábbis én még sose tettem bele, de még csak nem is hallottam róla.
2015. okt. 20. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

A vajas galuskába nem kell gríz!Én álltalába csak levesekbe készítem pl.gombalevesbe.vaj liszt tojás pici só.A nokedli az pedig legtöbbször köret.Az tojás víz liszt,só hozzáadásával készül.Ez utóbbi 50 dkg Fnom liszt liszt,3tojás,2dl víz,pici só. Forrásba lévő vízbe szaggasd bele. A vízbe tegyél egy pici olajat.Mikor fel jön a víz tetejére ,szedd ki, öblítsd le és kész.Vajas galuska: 10dkg liszt,8dkg vaj,[ráma] 1tojás pici só,esetleg petrezselyemzöld apróra vágva.Ezt én tányérról szaggatva teszem a levesekbe!

Sok sikert!

2015. okt. 21. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát. Valójában érdemi válasz t nem kaptam. Egyébként a "Konyhafőnök" TV műsorban a séf alkalmazta, csak nem derült ki az arány.

Mégegyszer köszi.

2015. okt. 21. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!