Mennyi grízt keverjek a liszthez vajas-galuska elkészítéséhez, hogy ne főjön szét?
A vajas galuskában nincs gríz :) Tojás, liszt, vaj.
Grízgombócra gondolsz?
A legtutibb grízgaluska recept:
grammra ugyanannyi gríz, mint tojás. Többnyire 1 közepes méretű tojás 50 gramm, akkor ahhoz 50 gramm gríz kell.
Jól összekeverni, és állni hagyni 1-2 órát.
Elronthatatlan.
Vagy a sima galuska, már most fogalmam sincs, hogy mit kérdeztél, életemben nem hallottam még sima galuskáról (nokedlire gondolsz?) amibe gríz kell.
Linkelj már valami fotót!
A vajas galuskába nem kell gríz!Én álltalába csak levesekbe készítem pl.gombalevesbe.vaj liszt tojás pici só.A nokedli az pedig legtöbbször köret.Az tojás víz liszt,só hozzáadásával készül.Ez utóbbi 50 dkg Fnom liszt liszt,3tojás,2dl víz,pici só. Forrásba lévő vízbe szaggasd bele. A vízbe tegyél egy pici olajat.Mikor fel jön a víz tetejére ,szedd ki, öblítsd le és kész.Vajas galuska: 10dkg liszt,8dkg vaj,[ráma] 1tojás pici só,esetleg petrezselyemzöld apróra vágva.Ezt én tányérról szaggatva teszem a levesekbe!
Sok sikert!
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Valójában érdemi válasz t nem kaptam. Egyébként a "Konyhafőnök" TV műsorban a séf alkalmazta, csak nem derült ki az arány.
Mégegyszer köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!