Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A galuskát el lehet készíteni...

A galuskát el lehet készíteni előre? Hogy melegítsem fel, hogy ne ragadjon össze?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok a konyhában. Ma vendégek jönnek, és pörkölt mellé galuskát készítek. Mindennek tökéletesen kell sikerülnie. :)

Jó lenne előre megcsinálni, mert nagy mennyiséget csinálok, de nem tudom hogy ne ragadjon össze, és hogy melegítsem fel majd. Dobjam be forró vízbe? Nem ázna szét?



2013. febr. 15. 10:32
 1/7 anonim ***** válasza:

1. Én valóban viszonylag kevés, forrásban levő sós vízbe szoktam beledobni. Igaz, hogy egy pillanatra leáll a forrása, de szinte rögtön újra forr, és már szűröm is le. Az igazság az, hogy esetenként van olyan érzésem, hogy ettől mintha egy kicsit túlfőzött lenne, no de nem megy vendég elé.

2. Van, aki bedugja a forró sütőbe, és kavargat rajta, és úgy melegíti. Ez esetben pedig a külső rétegük jónéhánynak olyan kiszáradt lesz. Szerintem.

3. Mások nagyobb átmérőjű lábasban, fazékban fizet forralnak, a tetejére teszik a másik lábast, amiben a kész nokedli van, és úgy melegítik fel. Ezzel a módszerrel viszont nagyobb mennyiséget nem fogsz tudni felmelegíteni.


Ha nekem kellene választani, akkor a 4. módszer, hogy akkor frissen kavarom meg, és főzöm ki. Inkább a pörköltet és a levest készíteném el előző nap, azokat nyugodtan lehet "minőségkárosodás nélkül" melegíteni. :))

2013. febr. 15. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Ne hogy forró vízbe tedd miután kész van , ilyet nem szoktak. Rakd be a mikróba és ott melegítsd fel.

De mi olyat is szoktunk hogy ne ragadjon össze, ha kifőzted és lemostad, akkor tegyél fel pár kanál olajat melegítsd fel és abba rakd bele a galuskát, kicsit hagyd a tűzön és kevergesd. Remélem értetted mire gondolok

2013. febr. 15. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Ettől nem ragad és mikor megjönnek akkor elég a mikró
2013. febr. 15. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2013. febr. 15. 11:16
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
Ha kész van a galuska és le is szűrted, amikor kirakod őket egy tálba akkor önts rájuk egy kis olajat majd keverd össze őket. Aztán ha melegíteni akarod akkor utána sem fog össze ragadni az olajtól.
2013. febr. 15. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Nekem a gőz fölötti melegítés vált be legjobban. a meleg zsiradékra szedett, leöblített nokedlit jól átkeverem,és tálalás előtt egy másik lábasban forrdogáló víz fölé teszem lefedve. párszor átkeverem, nem ragad össze, nem sül le, nem lesz száraz a széle.
2013. febr. 15. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
49%

Ehhez az olajjal történő locsolgatáshoz azért célszerű megjegyezni:

ha a pörköltet zsírral főzted, akkor a nokedlit is kevés olvasztott zsíron forgasd át és sózd meg.

ha a pörköltet olajjal főzted, akkor a nokedlit is nyugodtan meglocsolhatod egy kis olajjal.


Szóval egy kis következetesség, hogy az ízek, aromák valahol megfelelően párosuljanak a tányérban.

2013. febr. 15. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!